Magnolia x soulangeana 'Superba'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia x soulangeana 'Superba' is een prachtige hybride magnolia met grote, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een heerlijke geur en vormen een spectaculair contrast met het donkergroene blad. Deze boom kan uitgroeien tot een middelgrote tot grote struik of boom en staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond. 'Superba' is een populaire cultivar vanwege zijn opvallende bloemen en het feit dat hij relatief gemakkelijk te onderhouden is. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Magnolia x soulangeana 'Superba' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en bloeit in het voorjaar met prachtige bloemen. Het is een populaire tuinplant vanwege de spectaculaire bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant te beschermen met een winterhoes of stro.

  Magnolia x soulangeana 'Superba' heeft gemiddeld onderhoud nodig. Regelmatig water geven en voeden in het groeiseizoen is belangrijk. Verwijder dode takken en snoei indien nodig.

  Magnolia x soulangeana 'Superba' heeft voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen en te groeien. Het is aan te raden om de plant minimaal 2 meter van andere planten of structuren te plaatsen. Zo kan de magnolia zich optimaal ontwikkelen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de volle schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Tuinplanten zoals de Magnolia x soulangeana 'Superba' hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan elke dag een klein beetje.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun geur en nectar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Magnolia's zijn een belangrijke voedselbron voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen om de diversiteit van planten en dieren te bevorderen.

  De plant bloeit in april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken. De bloemen zijn vaak roze van kleur en hebben een heerlijke geur.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren.

  Ja, deze plant heeft een dichte bladstructuur en kan geluid enigszins dempen. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar het geplant is.

 • Deze plant bloeit op het hout van het voorgaande jaar, dus snoei deze het liefst direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit om lucht en licht door te laten dringen. Wees voorzichtig met snoeien om bloemknoppen voor het volgende jaar niet te beschadigen.

  De Magnolia x soulangeana 'Superba' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze plant is een voedzame en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende humus bevat en niet te zuur is. Verpot de plant indien nodig om te zorgen voor voldoende ruimte voor de wortels.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond.

  De Magnolia x soulangeana 'Superba' gedijt het best op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de wind om vorstschade te voorkomen. De grond moet goed doorlatend en neutraal tot lichtzuur zijn.

  In de winter is het belangrijk om deze tuinplant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rondom de wortels. Ook kan een beschermhoes of vliesdoek worden gebruikt. Zorg ervoor dat de plant in een beschutte plek staat om schade door koude wind te voorkomen.

  Deze plant heeft relatief weinig onderhoud nodig, maar kan wel profiteren van regelmatig snoeien om de vorm en grootte te behouden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant indien nodig in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals de Magnolia hebben behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof die is speciaal ontwikkeld voor bloeiende heesters, en voed de plant volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meststoffen kunnen het beste worden toegediend in het voorjaar en de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Mulchen de bodem rond de plant met een laag organisch materiaal, zoals boomschors of compost, om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur. Verfris de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten zoals Magnolia x soulangeana 'Superba' is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd te zure grond.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Magnolia x soulangeana 'Superba', kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Een goede luchtcirculatie en voldoende water geven kan ook helpen om ongedierte weg te houden.

 • Omschrijving

  Magnolia x soulangeana 'Superba' is een prachtige hybride magnolia met grote, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een heerlijke geur en vormen een spectaculair contrast met het donkergroene blad. Deze boom kan uitgroeien tot een middelgrote tot grote struik of boom en staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond. 'Superba' is een populaire cultivar vanwege zijn opvallende bloemen en het feit dat hij relatief gemakkelijk te onderhouden is. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.