Magnolia stellata 'Royal Star'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia stellata 'Royal Star' is een prachtige en compacte sierheester met opgaande takken. Deze plant bloeit in het vroege voorjaar met grote witte stervormige bloemen die een zachte citroengeur verspreiden. De bloemen hebben een opvallend roze centrum wat zorgt voor een speels effect. Het blad van de Magnolia stellata 'Royal Star' is ovaalvormig en groen, wat mooi contrasteert met de heldere bloemen. Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in een vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Magnolia stellata 'Royal Star' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en is in de winter kaal. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen wanneer de temperaturen nog lager worden. De plant kan het beste geplant worden op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, de Magnolia stellata 'Royal Star' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant vereist weinig specifieke zorg en kan goed gedijen in de meeste tuinbodems. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed groeien en bloeien.

  De Magnolia stellata 'Royal Star' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant te houden, zodat de takken zich vrij kunnen ontwikkelen. Denk ook aan de hoogte van de plant wanneer je een geschikte locatie kiest.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Hoewel hij tolerant is ten opzichte van schaduw, zal hij minder bloemen produceren en minder compact groeien in de schaduw. Zorg voor voldoende zonlicht voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet drassig te houden. In de winter kan de plant met minder water toe.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en geur. Het is een goede keuze voor een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Magnolia's zijn geliefd bij bijen vanwege hun nectarrijke bloemen, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels, waardoor ze een positieve invloed hebben op de biodiversiteit. Het planten van Magnolia's kan helpen om de tuin aantrekkelijker te maken voor verschillende soorten dieren.

  De plant bloeit in de maanden maart, april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om de plant ook voldoende schaduw te bieden in de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant langzaam te laten wennen aan de volle zon als deze gewend is aan schaduw.

  Nee, de Bloem M. stellata 'Royal Star' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt geteeld vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om de bloemen of bladeren van deze plant te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort de eigenschap om geluid te absorberen door middel van zijn bladeren en takken. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in de omgeving waar de plant wordt geplaatst. Echter zal de geluidsdempende werking niet zo sterk zijn als bij specifieke geluidswerende planten.

 • Snoei deze plant in de zomer direct na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de vorm van de plant in de gaten tijdens het snoeien. Gebruik scherpe snoeischaar om een schone snede te maken en voorkom ziektes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan lichtzure en goed doorlatende potgrond. Vermijd te zware of te natte grond, aangezien dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Bloeiende planten hebben vaak behoefte aan voedselrijke grond voor een goede groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Vermijd zware en natte grond, dit kan leiden tot problemen zoals wortelrot.

  De plant houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de harde wind. De grond moet goed doorlatend en humusrijk zijn.

  Om 's winters te beschermen tegen vorst, kunt u de plant bedekken met een dikke laag stro of bladeren. U kunt ook een speciale winterhoes gebruiken die de plant beschermt tegen koude temperaturen en wind. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig en verwijder eventueel onkruid rondom de plant. Geef de plant in het voorjaar een meststof speciaal voor bloeiende planten.

  Magnolia stellata 'Royal Star' heeft in het voorjaar bemesting nodig met een organische meststof. Gebruik hiervoor bij voorkeur een meststof speciaal voor bloeiende heesters. Het is belangrijk om de bemesting gelijkmatig over de wortelzone te verdelen.

  Mulchen is belangrijk voor de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laagje van 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam om schimmelziektes te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Magnolia stellata 'Royal Star' is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 wordt aanbevolen voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het regelmatig inspecteren van de bladeren en stengels op tekenen van schade. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Daarnaast kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt bij ernstige plagen.

 • Omschrijving

  Magnolia stellata 'Royal Star' is een prachtige en compacte sierheester met opgaande takken. Deze plant bloeit in het vroege voorjaar met grote witte stervormige bloemen die een zachte citroengeur verspreiden. De bloemen hebben een opvallend roze centrum wat zorgt voor een speels effect. Het blad van de Magnolia stellata 'Royal Star' is ovaalvormig en groen, wat mooi contrasteert met de heldere bloemen. Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in een vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.