Magnolia stellata 'Waterlily'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia stellata 'Waterlily' er en smuk og kompakt busk med lysegrønne blade og iøjnefaldende, hvide blomster, der minder stærkt om vandliljer. Blomsterne har en let citrusduft og blomstrer tidligt om foråret, hvilket gør dem til et iøjnefaldende syn i haven. Denne magnolia trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Efter blomstringen udvikler planten dekorative kegleformede frugter. Det er en vinterhårdfør og langsomtvoksende plante, der er perfekt til små haver eller som en blikfang i en bed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Magnolia stellata 'Waterlily' er ikke stedsegrøn og vil tabe bladene om efteråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Magnolia stellata 'Waterlily'-planten er vinterhårde ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder. Det anbefales at plante planten et beskyttet sted for at undgå frostskader.

  Planten er generelt nemme at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for en veldrænet jord og vand regelmæssigt, især i tørre perioder. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen.

  Magnoliaer har generelt brug for plads til at vokse. Sørg for en plantningsafstand på cirka 3 til 4 meter for en sund udvikling. Tag også højde for plantens maksimale højde og bredde for tilstrækkelig plads i haven.

  Magnolia stellata 'Waterlily' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen vil planten producere færre blomster og måske ikke vokse så godt. Derfor anbefales det at plante planten et solrigt sted for de bedste resultater.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at holde øje med planten og justere vandingen efter plantens specifikke behov.

  Ja, Magnolia stellata 'Waterlily' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektarholdige blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, planten Magnolia stellata 'Waterlily' bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bier med deres blomster og nektar. Planten giver også skjulesteder og føde til forskellige insekter og fugle i haven. Den skaber dermed et sundt miljø for forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer i marts og april måned og blomstringen varer cirka 2 til 4 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand ved høje temperaturer.

  Nej, blomsterne og bladene på Magnolia stellata 'Waterlily' er ikke spiselige. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt er angivet som spiselige for at undgå eventuelle sundhedsrisici. Det frarådes at indtage denne plante.

  Ja, Magnolia stellata 'Waterlily' har lydabsorberende egenskaber. Dens tætte blade og buskform hjælper med at absorbere og reducere lyden i det område, hvor planten er placeret. Derfor kan plantning af denne haveplante have en positiv effekt på lydniveauerne i din have eller udendørs område.

 • Magnolia stellata 'Waterlily' bør beskæres bedst direkte efter blomstring for at mindske risikoen for færre blomster det følgende år. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og udtynd planten for at lade lys og luft trænge igennem. Undgå kraftig beskæring, da dette kan forstyrre buskens form.

  Have regelmæssigt vand behov, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne konstant står i våd jord. Det er bedre at give dybt vand i stedet for overfladisk.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Undgå for våd jord, da dette kan føre til rodrot. Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden let tørre mellem vandingerne.

  Magnolia stellata 'Waterlily' trives bedst i en godt drænet og fugtig jord. Jorden skal være let sur til neutral og rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer til en sund og blomstrende vækst.

  Magnolia stellata 'Waterlily' trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd eller for tør jord. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at lægge et lag muld over den. Det er også klogt at placere planten et beskyttet sted og undgå at rødderne fryser. Det anbefales at beskære planten først om foråret for at undgå frostskader.

  Magnolia stellata 'Waterlily' kræver lidt vedligeholdelse. Sørg for en veldrænet jord og giv regelmæssigt vand. Beskær om nødvendigt efter blomstring for at bevare formen.

  Denne plante har brug for en gødning med organisk gødning om foråret for at vokse og blomstre. Brug helst en gødning, der er specielt udviklet til blomstrende planter. Overgødning kan beskadige planten, så følg altid den anbefalede dosering på emballagen.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale som kompost eller barkflis for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Mulch hjælper også med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og forbedrer jordens struktur. Det anbefales at forny mulchlaget årligt.

  Planten trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. sure gødninger. En for høj pH-værdi kan føre til næringsstofmangel og vækstproblemer for planten.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan forskellige metoder anvendes, såsom insekticider, biologiske bekæmpelsesmidler og regelmæssig kontrol af planten for tegn på skade. Det er også vigtigt at inspicere planterne regelmæssigt og fjerne døde blade eller grene, da disse kan bidrage til at tiltrække skadedyr. Derudover kan brugen af naturlige fjender til skadedyr, såsom mariehøns til bladlus, også hjælpe med bekæmpelsen.

 • Beskrivelse

  Magnolia stellata 'Waterlily' er en smuk og kompakt busk med lysegrønne blade og iøjnefaldende, hvide blomster, der minder stærkt om vandliljer. Blomsterne har en let citrusduft og blomstrer tidligt om foråret, hvilket gør dem til et iøjnefaldende syn i haven. Denne magnolia trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Efter blomstringen udvikler planten dekorative kegleformede frugter. Det er en vinterhårdfør og langsomtvoksende plante, der er perfekt til små haver eller som en blikfang i en bed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.