Magnolia 'George Henry Kern'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia 'George Henry Kern' is een prachtige hybride magnolia met grote, opvallende bloemen in een dieproze kleur. De bloemen verschijnen in het vroege voorjaar en hebben een heerlijke geur. De boom kan uitgroeien tot een middelgrote boom met een brede spreiding. Het blad is donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. Deze magnolia is een opvallende toevoeging aan elke tuin en trekt zeker de aandacht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Magnolia 'George Henry Kern' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de winterperiode. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De Magnolia 'George Henry Kern' is winterhard tot ongeveer -15 graden. Deze tuinplanten kunnen dus goed tegen koude temperaturen en zijn geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  De Magnolia 'George Henry Kern' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft alleen af en toe water en voeding nodig en verdraagt goed snoei indien nodig. Deze tuinplant kan gedijen in zowel zon als halfschaduw.

  Magnolia 'George Henry Kern' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant vrij kan groeien zonder belemmering van andere planten of structuren. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het kiezen van een geschikte locatie.

  De Magnolia 'George Henry Kern' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw zal de groei van de plant vertragen en kan het minder bloemen produceren.

  Magnolia 'George Henry Kern' heeft wekelijks gemiddeld één tot twee keer water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, Magnolia soorten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun geurige bloemen en nectarrijke bloesems. De Magnolia 'George Henry Kern' wordt ook vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege de heerlijke geur en voedzame nectar die hij produceert. Het is een goede keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in hun tuin.

  Magnolia 'George Henry Kern' is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders. De boom biedt beschutting en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het planten van verschillende soorten planten, waaronder Magnolia 'George Henry Kern', kan de biodiversiteit in de tuin vergroten.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, de Magnolia 'George Henry Kern' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de zaden van de Magnolia 'George Henry Kern' zijn giftig en mogen niet gegeten worden. Het wordt aanbevolen om de plant niet te consumeren.

  Ja, Magnolia's kunnen geluid enigszins dempen door hun dichte bladerdek en takstructuur. Echter, het effect zal minimaal zijn en niet significant genoeg om als geluidsdempend te worden beschouwd. Er zijn specifiekere planten die beter geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan direct na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden tijdens het snoeien.

  Geef Tuinplanten regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door een vinger in de grond te steken.

  Voor de Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal samengesteld voor sierplanten.

  Magnolia 'George Henry Kern' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Een vruchtbare bodem met een neutrale tot zure pH is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en regelmatig water geven voor een gezonde groei.

  De standplaats van de Magnolia 'George Henry Kern' is het liefst in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de harde wind. De grond moet vochtig, maar wel goed doorlatend zijn.

  Tuinplanten zoals de Magnolia 'George Henry Kern' dienen in de winter beschermd te worden door bijvoorbeeld mulch of afdekmateriaal aan de voet van de plant. Hiermee wordt de wortelzone beschermd tegen strenge vorst. Eventueel kan ook een winterhoes of -zeil worden gebruikt om de plant te beschermen.

  De plant moet worden geplant in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar om de gezondheid en vorm van de plant te behouden. Voeg jaarlijks een laag organische mulch toe om de wortels te beschermen en vocht vast te houden.

  Tuinplanten zoals Magnolia 'George Henry Kern' kunnen in het voorjaar bemest worden met een organische meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Daarnaast is het handig om regelmatig de grond te controleren op voedingsstoffen om te bepalen of verdere bemesting nodig is.

  Het is aan te raden om Mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit zal helpen om de plant gezond en gelukkig te houden. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Deze planten prefereren een zure bodem met een pH van ongeveer 5,5 tot 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Mogelijke ongedierte bij tuinplanten, zoals bladluizen of snuitkevers, kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Magnolia 'George Henry Kern' is een prachtige hybride magnolia met grote, opvallende bloemen in een dieproze kleur. De bloemen verschijnen in het vroege voorjaar en hebben een heerlijke geur. De boom kan uitgroeien tot een middelgrote boom met een brede spreiding. Het blad is donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. Deze magnolia is een opvallende toevoeging aan elke tuin en trekt zeker de aandacht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.