Magnolia 'Ricki'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia 'Ricki' is een compacte struik met een opgaande groeiwijze en ovale bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met prachtige lichtroze tot paarse bloemen die een zoete geur verspreiden. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2-3 meter kan bereiken. Magnolia 'Ricki' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot volle zon en heeft een goed doorlatende, vochtige grond nodig. Deze plant is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en heerlijke geur tijdens de bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Magnolia 'Ricki' is een groenblijvende plant. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Plaats hem bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Magnolia 'Ricki' is makkelijk in onderhoud en heeft wel wat zorg nodig. Zorg voor voldoende water en snoei indien nodig. Zet de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Magnolia 'Ricki' heeft veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden. Plant de Magnolia 'Ricki' op een locatie waar hij genoeg ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon en te zorgen voor voldoende vochtige grond. Over het algemeen gedijt de plant goed in halfschaduw tot schaduwrijke omstandigheden.

  Twee tot drie keer per week water geven is voldoende voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan door zijn geur en nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers.

  Ja, deze plant is zeker goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn geurige bloemen en nectar. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die helpt om verschillende soorten insecten aan te trekken en te ondersteunen. Het creëert een gevarieerde en levendige omgeving voor verschillende soorten dieren.

  De Magnolia 'Ricki' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken. Het is een prachtige aanwinst voor de tuin.

  De Magnolia 'Ricki' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen. Deze plant kan dus prima in de volle zon geplaatst worden.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom niet aangeraden om delen van deze plant te eten. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Magnolia 'Ricki' heeft dikke bladeren en dichte groei die geluid dempt. Het kan helpen om geluiden te absorberen en de omgevingsgeluiden te verminderen. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een geluidsdempende plant voor in de tuin.

 • Magnolia 'Ricki' kan het beste gesnoeid worden in de late zomer of vroege herfst. Verwijder dode takken en knip eventueel lange scheuten terug om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant in een plas water staat.

  Voor de plant die u noemt, is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Vermijd potgrond die te veel meststoffen bevat, aangezien dit schade kan veroorzaken aan de wortels van de plant.

  Magnolia 'Ricki' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde voedingswaarde. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht zuur. Vermijd te natte of droge grond, dit kan de groei belemmeren.

  Magnolia 'Ricki' gedijt het best op een beschutte standplaats in de volle zon of halfschaduw. De grond dient goed doorlatend en voedselrijk te zijn. Vermijd te natte of te droge grond.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te mulchen met bladeren, stro of compost om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een beschermende laag van vliesdoek of jute worden gebruikt om de takken te beschermen tegen koude wind en vorst. Het is belangrijk om de plant goed water te geven voor de winter, zodat deze goed gehydrateerd de koude periode ingaat.

  Magnolia 'Ricki' heeft weinig onderhoud nodig en hoeft niet vaak gesnoeid te worden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Verwijder verzwakte of dode takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Magnolia 'Ricki' hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een speciale meststof voor bloeiende planten. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar en de zomer om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de wortelzone van de plant en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  Magnolia's geven de voorkeur aan een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld tuinturf. Een te hoge pH kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Magnolia 'Ricki', kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep of het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes effectief zijn. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen bij de preventie van plagen. In ernstige gevallen kunnen biologische insecticiden worden gebruikt, maar dit moet als laatste redmiddel worden beschouwd.

 • Omschrijving

  Magnolia 'Ricki' is een compacte struik met een opgaande groeiwijze en ovale bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met prachtige lichtroze tot paarse bloemen die een zoete geur verspreiden. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2-3 meter kan bereiken. Magnolia 'Ricki' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot volle zon en heeft een goed doorlatende, vochtige grond nodig. Deze plant is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en heerlijke geur tijdens de bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.