Magnolia 'Susan'

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Magnolia 'Susan' is een prachtige sierheester met grote, roze-paarse bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een heerlijke geur en kunnen tot wel 15 cm groot worden. Deze plant bloeit vroeg in het seizoen en zorgt voor een kleurrijke en geurige toevoeging aan de tuin. De Magnolia 'Susan' groeit het beste op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Met zijn compacte groeiwijze is deze plant ook geschikt voor kleinere tuinen en is een populaire keuze voor liefhebbers van mooie bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Magnolia 'Susan' is niet groenblijvend, maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Magnolia 'Susan' is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus over het algemeen goed tegen de koude temperaturen van ons klimaat. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Magnolia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Het is aan te raden om de plant elk jaar te bemesten en te snoeien voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft ongeveer 4 tot 5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten en obstakels. Houd rekening met de breedte en hoogte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Magnolia 'Susan' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Vergeet niet om ook de bladeren af en toe te besproeien.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken.

  Ja, Magnolia's zijn goed voor biodiversiteit omdat ze bijen en andere bestuivers aantrekken. De planten bieden ook schuilplaatsen voor kleine dieren en vogels. Hun bladeren en bloemen dragen bij aan een gezond ecosysteem in de tuin.

  Magnolia 'Susan' bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Eventueel kan er wat bescherming tegen felle middagzon worden geboden.

  De plant Magnolia 'Susan' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het is veiliger om deze plant niet te eten.

  Ja, de Magnolia is geluidsdempend vanwege zijn grote bladeren en dichte vertakking die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om het omgevingsgeluid te verminderen en een rustigere omgeving te creëren in de tuin.

 • Magnolia's kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en te voorkomen dat de plant te groot wordt. Snoei beschadigde of dode takken in het voorjaar weg en knip lange scheuten terug om de plant compact te houden. Vermijd snoeien in de winter, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten groeit het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te veel vocht vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor een optimale groei. Vermijd wateroverlast en zorg voor voldoende voedingstoffen in de bodem voor een gezonde plantontwikkeling.

  Zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met vruchtbare en goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, vooral in de winter. Kan goed gedijen in een beschutte tuin.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, is het aan te raden om mulch rond de basis aan te brengen om de wortels te isoleren. Daarnaast kan een winterhoes of jute doek worden gebruikt om de plant te beschermen tegen vorst en harde wind. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes, aangezien uitdroging kan leiden tot vorstschade.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken weg in het late voorjaar of vroege zomer. Geef de plant een mulchlaag om de wortels te beschermen en onkruidgroei te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Magnolia's hebben behoefte aan bemesting in het voorjaar. Gebruik een organische meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot problemen, houd de aanbevolen dosering in de gaten.

  Het is aan te raden om mulch rond de basis van de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei van de plant.

  Voor de meeste tuinplanten, inclusief Magnolia 'Susan', is een neutrale tot licht zure bodem ideaal. Een pH tussen 6.0 en 7.0 wordt over het algemeen aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Grondbewerking en het toevoegen van organisch materiaal kunnen helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte bij Tuinplanten te bestrijden, kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op luizen, spint en bladluizen worden genomen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ook worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Magnolia 'Susan' is een prachtige sierheester met grote, roze-paarse bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een heerlijke geur en kunnen tot wel 15 cm groot worden. Deze plant bloeit vroeg in het seizoen en zorgt voor een kleurrijke en geurige toevoeging aan de tuin. De Magnolia 'Susan' groeit het beste op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Met zijn compacte groeiwijze is deze plant ook geschikt voor kleinere tuinen en is een populaire keuze voor liefhebbers van mooie bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.