Malus baccata 'Street Parade'

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malus baccata 'Street Parade' is een sierappelboom met een opvallende en kleurrijke uitstraling. De boom wordt ongeveer 6 meter hoog en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloesems. In de herfst veranderen de bladeren in mooie tinten geel en oranje. De rode vruchten hangen decoratief aan de boom en trekken vogels aan. 'Street Parade' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de wintermaanden. Het herstelt weer in het voorjaar met fris nieuw blad.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten.

  De Malus baccata 'Street Parade' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig speciale zorg vereist. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Malus baccata 'Street Parade' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de plant, zodat deze zich volledig kan ontplooien. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en kunnen er minder bloemen en vruchten worden geproduceerd. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De plant heeft bij voorkeur één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmte.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen en nectar. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Malus baccata 'Street Parade' is goed voor biodiversiteit vanwege de bloemen die bestuivers aantrekken en vruchten die vogels aantrekken. Het zorgt voor voedsel en schuilgelegenheid voor verschillende diersoorten. Het draagt bij aan een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft daarom een zonnige standplaats nodig om optimaal te groeien en bloeien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens warme periodes. Het beste is om de plant te planten op een plek met goed doorlatende grond.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant.

  Ja, als tuinplant kan ik geluid dempen dankzij mijn bladeren en stam. Mijn dichte bladerdak kan geluidsgolven absorberen en verminderen. Plaats mij dicht bij een bron van geluid voor het beste effect.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Let op dat de plant niet in een plas water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om in het voorjaar potgrond met langzaam vrijkomende meststoffen te gebruiken.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten dient goed doorlatend en licht zuur tot neutraal te zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht en voedingsstoffen kan vasthouden, zodat de plant goed kan gedijen. Een goede drainage is essentieel om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens de wintermaanden een laag mulch of compost rond de basis van de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Je kunt ook overwegen om de plant af te dekken met een lichte stof of tuinvlies om te voorkomen dat de vorst de bladeren beschadigt. Het gebruik van een speciale winterbeschermingshoes kan ook helpen om de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  De plant vereist regelmatig snoeien om een gezonde groei te bevorderen en de vorm te behouden. Het is belangrijk om dode of beschadigde takken te verwijderen en de plant goed te verzorgen met voldoende water en voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en beschermd is tegen sterke wind.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te gebruiken voor een goede groei en bloei. Gebruik bij voorkeur meststoffen speciaal voor fruit- en sierbomen, en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant.

  Malus baccata 'Street Parade' kan worden voorzien van een laag mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook bij het behouden van de voedingsstoffen in de grond en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch voor deze tuinplant.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor een goede groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Deze plant kan last hebben van luizen, spintmijten en rupsen. U kunt ze bestrijden met biologische bestrijdingsmiddelen, zoals natuurlijke vijanden of zeep sprays. Regelmatige inspectie van de plant kan helpen om eventuele plagen vroegtijdig te detecteren.

 • Omschrijving

  Malus baccata 'Street Parade' is een sierappelboom met een opvallende en kleurrijke uitstraling. De boom wordt ongeveer 6 meter hoog en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloesems. In de herfst veranderen de bladeren in mooie tinten geel en oranje. De rode vruchten hangen decoratief aan de boom en trekken vogels aan. 'Street Parade' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.