Malus floribunda

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malus floribunda, ook wel bekend als de sierappelboom, is een kleine tot middelgrote boom die bloeit met prachtige roze tot witte bloesems in het voorjaar. De bladeren zijn groen en ovaalvormig en verkleuren in de herfst naar warme tinten zoals geel en oranje. De boom produceert kleine gele appeltjes die niet eetbaar zijn maar wel decoratief zijn in de tuin. Malus floribunda gedijt goed in de volle zon en vereist een goed doorlatende grond. Deze boom is populair vanwege zijn mooie bloesems en decoratieve vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren tijdens de herfst. Het is een bladverliezende plant.

  Malus floribunda is in Nederland winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een winterhoes.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en bemesten met organische meststoffen zal de groei en bloei bevorderen. Snoeien is af en toe nodig om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Malus floribunda heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen boom. Houd rekening met een minimale afstand van 4 meter tussen andere planten en structuren. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te groeien.

  De plant Malus floribunda groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt tussen de gietbeurten, maar dat er ook geen wateroverlast ontstaat. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren en te reageren op de behoeften van de plant.

  Ja, de plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de overvloedige bloei. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkelijkheid voor bestuivers.

  Ja, de plant Malus floribunda is goed voor biodiversiteit, omdat het bloemen en vruchten produceert die insecten, vogels en andere dieren aantrekken. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde en diverse ecosysteem in de tuin. Het zorgt voor voedsel en schuilgelegenheid voor verschillende soorten dieren.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en heeft een bloeiperiode van ongeveer 2 weken. Na de bloei verschijnen er kleine vruchten aan de boom.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar, maar minder zoet en sappig dan die van andere appelsoorten. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van cider en jam. Het is raadzaam om de vruchten niet rauw te consumeren vanwege hun zure smaak.

  Ja, de bladeren en takken van deze plant kunnen geluid dempend werken, vooral in combinatie met andere planten. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te verminderen. Het is daarom een geschikte keuze voor de tuin als je op zoek bent naar geluidsdemping.

 • Om de plant gezond te houden is regelmatig snoeien belangrijk. Snoei dood hout, dun de boom uit en snoei takken die elkaar kruisen. Snoeien kan het beste gedaan worden in de winter of direct na de bloei.

  De Malus floribunda heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  De plant heeft een lichte, goed doorlatende potgrond nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor tuinplanten.

  Malus floribunda gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn en mag niet te nat zijn, om wortelrot te voorkomen. Regelmatige toevoegingen van compost of organische meststof kunnen de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Malus floribunda moet op een zonnige plek worden geplant. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is. Deze plant gedijt het beste in vruchtbare grond.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Het is ook belangrijk om de plant af te dekken met een tuinvlies of speciale winterbescherming. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voor de winterperiode.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden om een mooie vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Zorg voor voldoende water en meststoffen om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode takken en uitgebloeide bloemen voor een gezonde plant.

  Tuinplanten zoals Malus floribunda hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar voor een goede start van het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone van de plant.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de wortels van deze plant aan te brengen. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, voorkomt onkruidgroei en geeft voedingsstoffen af aan de grond. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of boomschors als mulch.

  Deze plant gedijt het beste in bodems met een gemiddelde zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of diatomeeënaarde. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen en indien nodig snel actie te ondernemen. Het stimuleren van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Malus floribunda, ook wel bekend als de sierappelboom, is een kleine tot middelgrote boom die bloeit met prachtige roze tot witte bloesems in het voorjaar. De bladeren zijn groen en ovaalvormig en verkleuren in de herfst naar warme tinten zoals geel en oranje. De boom produceert kleine gele appeltjes die niet eetbaar zijn maar wel decoratief zijn in de tuin. Malus floribunda gedijt goed in de volle zon en vereist een goed doorlatende grond. Deze boom is populair vanwege zijn mooie bloesems en decoratieve vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.