Malus 'John Downie'

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malus 'John Downie' is een sierlijke fruitboom met een opgaande groeiwijze en een compacte vorm. De boom produceert in het voorjaar prachtige bloesems in de kleuren wit en roze, die een aantrekkelijk contrast vormen met het groene blad. In het najaar draagt de 'John Downie' kleine, sierlijke vruchten die oranje-rood van kleur zijn en populair zijn bij vogels. Deze boom is zeer winterhard en gedijt goed in diverse bodemsoorten en standplaatsen. De Malus 'John Downie' is geschikt voor zowel in de tuin als in parken en plantsoenen, en zorgt het hele jaar door voor een mooie en levendige uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Malus 'John Downie' is geen groenblijvende plant. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Als de plant goed beschermd wordt, kan deze de winter overleven.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar is voldoende om de plant gezond te houden. Deze plant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en omstandigheden.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor genoeg afstand tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Een ruime plek in de tuin met voldoende zonlicht is ideaal.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het is belangrijk om voldoende zonlicht te krijgen voor een gezonde groei en bloei. Plaats de plant op een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben doorgaans behoefte aan regelmatig water geven. In de meeste gevallen is één keer per week voldoende, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en het weer. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De vruchten van deze plant worden graag gegeten door vogels, waardoor ze ook een bron van voedsel zijn voor diverse diersoorten. Door het toevoegen van deze plant aan je tuin, help je dus bij het bevorderen van de biodiversiteit in de omgeving.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Planten van het geslacht Malus staan bekend om hun prachtige bloesem in het voorjaar.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zoek een locatie waar de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt voor het maken van jams en gelei. Het is echter niet aan te raden om de vruchten rauw te eten vanwege hun zure smaak. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voordat je ze verwerkt.

  De Malus 'John Downie' heeft beperkte geluidsdempende kwaliteiten vanwege de beperkte grootte van de boom en het bladerdek. Over het algemeen is de geluidsdempende werking van deze plant minimaal en zijn er betere opties beschikbaar voor geluidsdemping in de tuin.

 • Snoei de plant in de late winter of vroege lente om dode of beschadigde takken te verwijderen. Knip ook eventuele kruisende takken weg om luchtcirculatie te bevorderen. Probeer de natuurlijke vorm van de plant te behouden tijdens het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond humusrijk is en voldoende voedingsstoffen bevat. Controleer regelmatig of de potgrond vochtig genoeg is voor optimale groei.

  Malus 'John Downie' gedijt het best in een goed doorlatende, vruchtbare bodem. De bodemkwaliteit moet vochtig, maar niet te nat zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingstoffen om een optimale groei te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en kies voor een beschutte standplaats uit de wind. Deze plant gedijt goed in gematigde klimaten.

  Om Malus 'John Downie' te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om de wortels te bedekken met een laagje mulch. Ook kun je de plant beschermen door een winterhoes of vliesdoek eroverheen te leggen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  - Snoei jaarlijks in de winter om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. - Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken. - Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De Tuinplanten heeft als bemesting behoefte aan organische meststoffen voor een betere groei en bloei. Het is aan te raden om in het voorjaar en najaar een algemene meststof te geven. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant.

  Mulch de plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Let op dat de mulch niet tegen de stam wordt aangebracht om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei.

  De pH van de bodem voor Tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn. Het wordt aanbevolen om een pH tussen 6,0 en 7,0 te handhaven voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Het is ook belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventuele plagen en deze snel te verwijderen. Een goede hygiëne rondom de plant kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Malus 'John Downie' is een sierlijke fruitboom met een opgaande groeiwijze en een compacte vorm. De boom produceert in het voorjaar prachtige bloesems in de kleuren wit en roze, die een aantrekkelijk contrast vormen met het groene blad. In het najaar draagt de 'John Downie' kleine, sierlijke vruchten die oranje-rood van kleur zijn en populair zijn bij vogels. Deze boom is zeer winterhard en gedijt goed in diverse bodemsoorten en standplaatsen. De Malus 'John Downie' is geschikt voor zowel in de tuin als in parken en plantsoenen, en zorgt het hele jaar door voor een mooie en levendige uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.