Malus 'Makamik'

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malus 'Makamik' er et frugttræ kendt for sine smukke blomster og frugter. Træet har en kompakt vækst og når en maksimal højde på omkring 3 meter. Blomsterne på Malus 'Makamik' er lyserøde og vises om foråret, efterfulgt af små røde æbler om efteråret. Frugterne er spiselige og har en sød smag, men er primært dekorative. Dette træ er modstandsdygtigt over for lave temperaturer og trives godt i de fleste jordtyper.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Malus 'Makamik' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende busk, der taber sine blade om efteråret. Det er derfor en plante, der taber sine blade i løbet af den kolde sæson.

  De Malus 'Makamik' er hårdfør op til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved hårdere frost. Planten trives godt i vores tempererede klima.

  Havplanter er generelt lette at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Regelmæssig vanding og gødning i vækstsæsonen vil holde planten sund. Beskær om nødvendigt for at bevare plantens form og størrelse.

  For et æbletræ er det vigtigt at have tilstrækkelig plads til et godt rodsystem og at få tilstrækkeligt med sollys. Ideelt set har et æbletræ brug for cirka 4 til 6 meter i alle retninger for at kunne vokse og producere frugter. Tag dette i betragtning når du planter træet i haven.

  Nej, Malus 'Makamik' trives bedst i fuld sol eller let skygge. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for vand ca. 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og mængden af nedbør. Sørg for, at jorden mellem vandingerne forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at tjekke planten regelmæssigt for udtørring eller overdreven fugtighed.

  Ja, Malus 'Makamik' er sommerfugle- og bivenlig. Den tiltrækker disse insekter med sine blomster og nektar. Det kan derfor være en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Ja, Malus 'Makamik' er godt for biodiversitet, fordi den giver blomster til bestøvende insekter og frugter til fugle. Derudover skaber den variation i haven, hvilket tiltrækker forskellige dyrearter. Det bidrager dermed til at øge biodiversiteten i haven.

  "Makamik" blomstrer i april og maj månederne. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at opnå en god vækst og blomstring. Husk, at planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder.

  Frugterne fra denne plante er spiselige og bruges ofte til at lave marmelade eller gelé. De har en sød smag og kan spises rå. Vær opmærksom på: Frøene indeholder giftige stoffer og bør undgås.

  Ja, plantens bladtag kan dæmpe lyd en smule, men effekten er begrænset. Generelt set er planter ikke de mest effektive lyddæmpere, men de kan give en smule lettelse. Overvej også andre metoder såsom opsætning af en støjafskærmende skærm eller installation af lydisolerende materialer.

 • For at holde planten sund er det vigtigt at fjerne døde, beskadigede eller syge grene regelmæssigt. Beskær om vinteren, når planten er i hvile. Fjern gammelt træ for at give plads til ny vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv helst vand ved plantens base og ikke på bladene for at undgå skimmel.

  Plante som Malus 'Makamik' trives godt i en godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer, og gød regelmæssigt for at holde planten sund. Ved ompotning anbefales det at bruge frisk pottemuld.

  Haveplanter foretrækker godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en jord med en god struktur og tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst og blomstring. Undgå for våd eller for tør jord, da dette kan hæmme plantens vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i godt drænet jord. Sørg for, at placeringen er beskyttet mod hård vind og frost. Undgå steder med meget skygge for optimal vækst og blomstring.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod streng frost. Dette kan gøres ved at dække rødderne med et lag muld og binde grenene sammen for at beskytte dem mod sneophobning. Det er også en god idé at beskytte planten mod hård vind, for eksempel ved at placere en vindskærm.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og bør bedst beskæres om vinteren. Sørg for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding i tørre perioder for at holde planten sund. Det anbefales at tilføje gødning årligt for optimal vækst.

  Giv planten årligt organisk gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring. Pas på med overgødning, da dette kan være skadeligt for planten. Brug helst en gødning specielt til blomstrende planter.

  Det er vigtigt for denne plante at lægge et lag muld omkring rødderne. Muld hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykker ukrudtsvækst. Derudover giver det ekstra næringsstoffer til planten.

  Planten Malus 'Makamik' foretrækker en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En for høj pH-værdi kan føre til problemer med plantens næringsoptagelse og vækst. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Malus 'Makamik', kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller snyltehveps. Derudover kan du regelmæssigt inspicere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Det er også muligt at forebygge ved at holde planterne sunde og stærke ved at pleje dem på den rigtige måde og gøde dem.

 • Beskrivelse

  Malus 'Makamik' er et frugttræ kendt for sine smukke blomster og frugter. Træet har en kompakt vækst og når en maksimal højde på omkring 3 meter. Blomsterne på Malus 'Makamik' er lyserøde og vises om foråret, efterfulgt af små røde æbler om efteråret. Frugterne er spiselige og har en sød smag, men er primært dekorative. Dette træ er modstandsdygtigt over for lave temperaturer og trives godt i de fleste jordtyper.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.