Malus 'Professor Sprenger'

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malus 'Professor Sprenger' is een sierappelboom met een compacte groeiwijze die ideaal is voor kleine tuinen of als eyecatcher in een borders. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloesems die vlinders en bijen aantrekken. In de zomer verschijnen er rode appeltjes aan de boom die lang aan de takken blijven hangen. In de herfst verkleuren de bladeren naar mooie herfsttinten en blijven de appeltjes lang aan de boom zitten, wat zorgt voor een decoratief effect. Malus 'Professor Sprenger' is een sterke en makkelijk te onderhouden boom die goed groeit op een zonnige standplaats en goed gedraineerde grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad valt in de herfst van de plant af. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplant om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant 'Malus 'Professor Sprenger' is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de groei te bevorderen. Daarnaast kan de plant goed gedijen in diverse bodemsoorten.

  Deze tuinplant heeft ruimte nodig voor de volledige ontwikkeling van zijn wortelstelsel en kroon. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Deze plant kan het beste groeien in de volle zon of halfschaduw. Groei in de schaduw kan de bloei en vruchtvorming beïnvloeden. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste groeiresultaten.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig de grond te controleren en water te geven wanneer deze droog aanvoelt.

  Ja, Malus 'Professor Sprenger' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is daarom een goede keuze voor het aantrekken van deze nuttige bestuivers in de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit door zijn bloemen die insecten aantrekken en zijn vruchten die vogels voeden. Het biedt een bron van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin. Het draagt bij aan een gevarieerde en gezonde leefomgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei duurt meestal ongeveer twee weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. In de volle zon kan de plant extra voeding nodig hebben om gezond te blijven.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet bedoeld voor consumptie en kunnen zelfs giftig zijn bij inname. Het wordt daarom afgeraden om de vruchten van deze plant te eten. Het is beter om de vruchten te laten hangen voor decoratieve doeleinden.

  Ja, de Malus 'Professor Sprenger' heeft bladeren en takken die geluid kunnen dempen. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar de plant staat. Echter, de mate van geluidsdemping hangt af van de specifieke locatie en grootte van de plant.

 • Deze plant kan het beste worden gesnoeid in de winter of vroeg in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Knip takken terug tot op een zijtak of knop voor een mooie en compacte groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De Tuinplanten genaamd Malus 'Professor Sprenger' gedijen goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond een licht zure pH heeft voor optimale groei. Verpot de plant indien nodig om de juiste voedingsstoffen en drainage te behouden.

  Deze tuinplant groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Een bodem met een pH-waarde tussen neutraal en licht zuur is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Vermijd te natte of te droge grond om optimale groei te bevorderen.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Verwijder de bescherming weer zodra de vorst voorbij is.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in vochtige grond met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Voor de bloei en vruchtzetting is het aan te raden om de plant jaarlijks te snoeien.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven voor een gezonde groei. Gebruik een bemesting speciaal voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Let erop dat je de juiste dosering gebruikt volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Een laag mulch van ongeveer 5 cm is voldoende en kan jaarlijks worden vernieuwd voor optimale groei en gezondheid van de plant. Mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt dat de bodem te snel uitdroogt.

  De plant heeft een voorkeur voor een zure tot neutrale bodem (pH 5,5-7). Een te zure bodem kan leiden tot tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kunt u preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op eventueel ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren. Daarnaast kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Malus 'Professor Sprenger' is een sierappelboom met een compacte groeiwijze die ideaal is voor kleine tuinen of als eyecatcher in een borders. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloesems die vlinders en bijen aantrekken. In de zomer verschijnen er rode appeltjes aan de boom die lang aan de takken blijven hangen. In de herfst verkleuren de bladeren naar mooie herfsttinten en blijven de appeltjes lang aan de boom zitten, wat zorgt voor een decoratief effect. Malus 'Professor Sprenger' is een sterke en makkelijk te onderhouden boom die goed groeit op een zonnige standplaats en goed gedraineerde grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.