Malus 'Red Sentinel'

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Malus 'Red Sentinel' is een sierappelboom met een opvallende rode kleur van de vruchten. De boom kan ongeveer 5 meter hoog worden en heeft een smalle, opgaande groeiwijze. In het voorjaar bloeit de 'Red Sentinel' met mooie witte bloesems die vlinders en bijen aantrekken. De rode appeltjes zijn klein tot middelgroot van formaat en blijven tot in de winter aan de boom hangen als prachtige decoratie. Deze sierappelboom is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn decoratieve bloesems en vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad valt in de herfst van de boom.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij vorst. Deze Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen lagere temperaturen.

  Ja, deze plant is zeer eenvoudig in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden. Daarnaast is deze plant bijna ziektebestendig en winterhard.

  Malus 'Red Sentinel' heeft ongeveer 3 tot 4 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich volledig kan ontplooien en voldoende zonlicht kan ontvangen. Houd ook rekening met eventuele andere planten in de buurt om te voorkomen dat ze elkaar gaan belemmeren in de groei.

  Malus 'Red Sentinel' groeit het best in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk minder bloemen en vruchten produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Malus 'Red Sentinel' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, de Malus 'Red Sentinel' is vlinder- en bijenlokkend. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de bloemen die deze insecten aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin vanwege de positieve bijdrage aan biodiversiteit.

  Ja, Tuinplanten zoals de Malus 'Red Sentinel' zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden voor verschillende insecten en vogels. Ook dragen ze bij aan een gezonder ecosysteem in de tuin. Het is daarom belangrijk om diverse planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De plant houdt van een plek in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en kunnen rauw gegeten worden, maar worden meestal gebruikt voor het maken van jam of gelei. De smaak is zoet en lichtzuur en de vruchten zijn rijk aan vitamine C. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voordat je ze consumeert.

  Ja, de plant Malus 'Red Sentinel' heeft de eigenschap om geluid enigszins te dempen door zijn bladeren en takken. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te reduceren in de tuin. Echter, het effect zal beperkt zijn ten opzichte van specifieke geluidsdempende materialen.

 • Snoei deze plant bij voorkeur in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon als dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de gezondheid en vorm van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan de Tuinplanten om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme en droge periodes. Vermijd dat de grond te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw water om de plant te bewateren.

  Malus 'Red Sentinel' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een goede groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is maar niet te nat. Vermijd zure grond en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  Malus 'Red Sentinel' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte of te schaduwrijke plekken voor deze tuinplant.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Bescherm de wortels tegen vorst door ze te bedekken met stro of een isolerende laag. Geef de plant extra bescherming tijdens extreme kou door een vorstbeschermingsdoek of tuinvlies te gebruiken.

  De Tuinplant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw. Snoei dode of beschadigde takken in de winter om de gezondheid van de plant te bevorderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals de Malus 'Red Sentinel' hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een speciale meststof voor fruit- en sierbomen. Het is aan te raden om in het voorjaar en in de zomer te bemesten, volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd u aan de aanbevolen hoeveelheden.

  Het gebruik van mulch voor deze landplant is gunstig om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen biologische bestrijdingsmethoden worden toegepast zoals lieveheersbeestjes of nematoden. Daarnaast kunnen ook huismiddeltjes zoals knoflookspray of zeepoplossingen helpen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Malus 'Red Sentinel' is een sierappelboom met een opvallende rode kleur van de vruchten. De boom kan ongeveer 5 meter hoog worden en heeft een smalle, opgaande groeiwijze. In het voorjaar bloeit de 'Red Sentinel' met mooie witte bloesems die vlinders en bijen aantrekken. De rode appeltjes zijn klein tot middelgroot van formaat en blijven tot in de winter aan de boom hangen als prachtige decoratie. Deze sierappelboom is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn decoratieve bloesems en vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.