Malus 'Van Eseltine'

Malus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malus 'Van Eseltine' is een compacte sierappelboom met een ronde kroon en een langzame groei. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. In de zomer verschijnen er kleine rode appeltjes aan de boom die een mooi contrast vormen met het groene blad. De vruchten zijn eetbaar, maar meestal worden ze gebruikt voor decoratieve doeleinden in boeketten of kerststukjes. Malus 'Van Eseltine' gedijt het best in een zonnige standplaats en kan goed tegen verschillende bodemsoorten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Malus 'Van Eseltine' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en loopt in het voorjaar weer uit. Als tuinplant is het belangrijk om te weten dat deze plant niet het hele jaar door groen blijft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens zeer koude wintermaanden. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig zorg nodig. Hij gedijt goed in zonlicht en vochtige grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de gezondheid en vorm van de plant te behouden.

  De Malus heeft ruimte nodig om vrij te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten en obstakels om gezonde groei te bevorderen. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende licht en luchtcirculatie rondom de plant.

  De Malus 'Van Eseltine' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk langzamer zijn en zal hij mogelijk minder bloemen en vruchten produceren. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  ja, de Malus 'Van Eseltine' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin en ondersteunt de biodiversiteit.

  Ja, de plant Malus 'Van Eseltine' draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgen de vruchten van de plant voor voedsel voor vogels en andere dieren. Het planten van deze tuinplanten bevordert de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die zonlicht goed verdraagt. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  De vruchten van deze plant zijn niet eetbaar voor de mens en kunnen zelfs giftig zijn. Het is dus niet aan te raden om deze vruchten te consumeren. Het is beter om de plant puur voor decoratieve doeleinden te houden in de tuin.

  Ja, de Malus 'Van Eseltine' heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en takken die geluidsgolven en trillingen kunnen absorberen. Echter, het effect zal niet zo sterk zijn als bij specifieke geluidsdempende planten met zwaarder blad of dichtere groei. Over het algemeen dragen alle planten bij aan een betere geluidsabsorptie in de tuin.

 • De Malus 'Van Eseltine' moet jaarlijks in de winter gesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de boom te behouden. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken, en dun de kroon uit om licht en lucht door te laten. Zorg ervoor dat je scherp gereedschap gebruikt en de snoeiwonden goed verzorgt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De Tuinplanten Malus ‘Van Eseltine’ groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende voeding in het groeiseizoen voor optimale groei. Vermijd natte voeten, maar laat de grond ook niet te ver uitdrogen.

  Malus variëteiten gedijen het best in goed doorlatende bodems met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Malus 'Van Eseltine' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant is geschikt voor zowel grote tuinen als kleinere stadstuinen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen kou en vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld mulch of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei jaarlijks in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te gebruiken. Deze mest geeft geleidelijk voedingsstoffen af aan de planten. In het najaar kan extra kaliummeststof worden toegevoegd om de planten sterker te maken voor de winter.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan gemaakt worden van bijvoorbeeld bladeren, stro, boomschors of compost. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te werken om de voordelen te behouden.

  De zuurgraad van de bodem moet licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, rupsen en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het gebruik van insecticiden kan schadelijk zijn voor deze plant en de omgeving.

 • Omschrijving

  Malus 'Van Eseltine' is een compacte sierappelboom met een ronde kroon en een langzame groei. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. In de zomer verschijnen er kleine rode appeltjes aan de boom die een mooi contrast vormen met het groene blad. De vruchten zijn eetbaar, maar meestal worden ze gebruikt voor decoratieve doeleinden in boeketten of kerststukjes. Malus 'Van Eseltine' gedijt het best in een zonnige standplaats en kan goed tegen verschillende bodemsoorten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.