Pachysandra terminalis 'Tundra'

Pachysandra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pachysandra terminalis 'Tundra' is een groenblijvende bodembedekker met glanzende, donkergroene bladeren die in de winter een bronzen tint krijgen. De plant groeit goed in de schaduw en vormt dichte matten van bladeren. In het voorjaar produceert de 'Tundra' kleine witte bloemen die gevolgd worden door bessen die vogels aantrekken. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die geschikt is voor tuinen met weinig zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pachysandra terminalis 'Tundra' is een groenblijvende plant die het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Het is een ideale keuze voor tuinen die het hele jaar door een groene uitstraling willen behouden.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is bestand tegen koude temperaturen en kan overleven in de meeste Nederlandse tuinen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende water en licht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en winterharde plant die weinig last heeft van ziektes of plagen.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden, houd ongeveer 30-60 cm tussen elke plant aan. Zorg voor genoeg ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen en uit te breiden in de grond. Overweeg daarnaast ook de hoogte van de plant bij het plaatsen ervan in de tuin.

  Ja, Pachysandra terminalis 'Tundra' groeit goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in schaduwrijke omgevingen en zullen goed groeien zonder direct zonlicht. Het is daarom een goede keuze voor tuinen met weinig zonlicht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Een keer per week water geven is vaak voldoende.

  De Pachysandra terminalis 'Tundra' trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen en nectar. Deze plant is een waardevolle toevoeging aan de tuin omdat het helpt bij de bestuiving van andere planten en bloemen. Het is een goede keuze voor biodiversiteit en het bevorderen van het ecosysteem in de tuin.

  Pachysandra terminalis 'Tundra' kan bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en beschutting te bieden aan kleine dieren. Het is een goede bodembedekker waardoor de biodiversiteit in de grond bevorderd kan worden. Het is belangrijk om diverse soorten planten te combineren voor een optimale biodiversiteit in de tuin.

  De Tuinplant 'Pachysandra terminalis 'Tundra' bloeit in de maanden april tot mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Tuinplanten zoals de Pachysandra terminalis 'Tundra' kunnen niet goed tegen volle zon en groeien het beste in de schaduw of halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren doen verbranden en de plant verzwakken. Plaats de plant daarom op een plek waar hij beschermd is tegen felle zonnestralen.

  Nee, Pachysandra terminalis 'Tundra' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als bodembedekker in de tuin. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, deze plant kan helpen bij het dempen van geluid door zijn dichte bladerdek en bodembedekkende eigenschappen. Het kan een goede keuze zijn voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bladeren en takken om de plant gezond te houden. Snoei tot net boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft een goed gedraineerde potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de plant beschadigen.

  De Pachysandra terminalis 'Tundra' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Om 'Tundra' te beschermen in de winter, is het aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan je een speciale winterbeschermingsdoek of -folie gebruiken om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Knip dode bladeren en bloemen regelmatig af om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg jaarlijks een laag mulch toe om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft een basisbemesting nodig in het voorjaar, gevolgd door een lichte bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor sierplanten om de plant gezond en vitaal te houden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus zorg voor een evenwichtige bemesting.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei rondom deze plant. Het kan gebruikt worden in het voorjaar om nieuwe groei te ondersteunen en in de herfst voor bescherming tegen vorst. Let op dat de mulch niet te dicht bij de stelen van de plant wordt aangebracht om schimmelgroei te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten zoals Pachysandra terminalis 'Tundra' ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een lichtzure bodem is het meest geschikt voor een gezonde groei en bloei van deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spint te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren en eventuele schadelijke insecten handmatig te verwijderen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende water en voeding te geven, zodat ze beter bestand zijn tegen plagen.

 • Omschrijving

  Pachysandra terminalis 'Tundra' is een groenblijvende bodembedekker met glanzende, donkergroene bladeren die in de winter een bronzen tint krijgen. De plant groeit goed in de schaduw en vormt dichte matten van bladeren. In het voorjaar produceert de 'Tundra' kleine witte bloemen die gevolgd worden door bessen die vogels aantrekken. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die geschikt is voor tuinen met weinig zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.