Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring'

Parthenocissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' is een klimplant met frisgroene bladeren die in het voorjaar beginnen te groeien. Deze plant staat bekend om zijn snelle groei en kan muren, schuttingen of pergola's bedekken met zijn klimmende ranken. In de herfst veranderen de bladeren van groen naar een prachtige rode kleur, wat zorgt voor een spectaculaire herfstvertoning. Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een veelgebruikte plant voor het bedekken van lelijke oppervlakken en het toevoegen van kleur aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' is geen groenblijvende plant. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft gedurende de winter kaal.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om hem tijdens strenge vorst goed te beschermen. Over het algemeen kan deze plant goed tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is aan te raden om de plant af en toe te snoeien om de groei in toom te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig bemest wordt.

  Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' heeft ongeveer 4 tot 8 meter ruimte nodig om te groeien. Het is een klimplant die zich goed hecht aan muren, schuttingen of pergola's. Zorg voor voldoende ruimte en ondersteuning voor een gezonde groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Hij kan zelfs beter gedijen in een plek met minder zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water.

  De Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat vlinders en bijen zich aangetrokken voelen tot de bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die deze bestuivende insecten aantrekt.

  Ja, Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' is goed voor de biodiversiteit. De plant trekt verschillende insecten aan, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving en een gezonde ecosysteem in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels.

  De Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' bloeit in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is meer geschikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Planten in het algemeen hebben de capaciteit om geluid te absorberen en kunnen dienen als geluidsdempers in een omgeving. De bladeren en takken van planten kunnen geluidstrillingen opvangen en verminderen, waardoor ze een geluidsdempende eigenschap hebben. Tuinplanten worden vaak gebruikt als natuurlijke geluidsdempers in de buitenruimte.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om jaarlijks te snoeien in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei lange scheuten terug. Het snoeien bevordert een compacte groei en zorgt voor een mooiere uitstraling van de plant.

  Geef regelmatig water aan de Tuinplanten, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Voel regelmatig aan de grond om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Vermijd teveel voedingsstoffen in de potgrond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale pH-waarde heeft voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant met een beschermende doek te bedekken tijdens erg koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed groeien in de meeste bodemsoorten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overmatige groei te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar een organische meststof en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Bemest bij voorkeur in maart/april en augustus/september.

  Mulch kan helpen bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het kan ook helpen bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch mulch zoals compost of boomschors voor de beste resultaten.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een te zure bodem kan ervoor zorgen dat de plant moeite heeft met het opnemen van voedingsstoffen, terwijl een te basische bodem de groei kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant is gevoelig voor bladluizen en spint. Deze kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of met een milieuvriendelijke zeepoplossing. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is aan te raden om vroegtijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' is een klimplant met frisgroene bladeren die in het voorjaar beginnen te groeien. Deze plant staat bekend om zijn snelle groei en kan muren, schuttingen of pergola's bedekken met zijn klimmende ranken. In de herfst veranderen de bladeren van groen naar een prachtige rode kleur, wat zorgt voor een spectaculaire herfstvertoning. Parthenocissus tricuspidata 'Green Spring' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een veelgebruikte plant voor het bedekken van lelijke oppervlakken en het toevoegen van kleur aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.