Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop'

Parthenocissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop' is een krachtige klimplant met opvallende, diep ingesneden bladeren die in de herfst rood worden. Het blad lijkt op druivenblad en verkleurt mooi naar rood in de herfst. Deze klimplant kan een hoogte van 10 meter bereiken en hecht zich goed vast aan muren en pergola's. Het is een winterharde plant die goed gedijt op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De 'Veitch Boskoop' is een uitstekende keuze voor het bedekken van grote oppervlaktes en geeft de tuin een decoratieve uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop' is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende klimplant die bekend staat om zijn mooie herfstkleuren. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  De Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de tuin. Zolang je de plant regelmatig water geeft en snoeit waar nodig, zal hij goed groeien en bloeien.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 4 tot 8 meter ruimte beschikbaar te hebben. Hierdoor heeft de plant genoeg ruimte om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende ondersteuning, zoals een muur of een pergola.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is om de groei te bevorderen. Het regelmatig snoeien van de plant kan ook helpen bij een gezonde groei.

  De Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de bloemen die het produceert. Deze eigenschap maakt het een nuttige toevoeging aan een tuin om bestuivers aan te trekken.

  Ja, de "Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop'" trekt verschillende vogelsoorten aan die zich voeden met de bessen en biedt beschutting voor kleine dieren. Ook zorgt de plant voor een gevarieerde habitat in de tuin, wat bijdraagt aan de algehele biodiversiteit.

  De Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop' bloeit in de maanden juni tot juli. De bloei duurt meestal enkele weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als sierplant in de tuin en niet geschikt voor consumptie. Wees voorzichtig met het innemen van planten die niet specifiek bestemd zijn voor consumptie.

  Ja, deze klimplant kan geluid enigszins dempen door zijn bladeren en takken. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is voornamelijk een esthetische toevoeging aan de tuin.

 • Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop' kan het beste gesnoeid worden in de wintermaanden wanneer de plant in rust is. Verwijder eventuele dode takken en knip de overige takken terug tot de gewenste lengte. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren en te snoeien om wildgroei te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Potgrond moet goed doorlatend en voedzaam zijn voor Tuinplanten zoals deze. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale tot licht zure pH. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze klimplant kan goed groeien tegen een pergola, schutting of muur.

  De plant heeft winterbescherming nodig in koudere klimaten om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Mulch of een beschermende hoes kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint.

  De plant groeit het best in vruchtbare en goed doorlatende grond. Snoei de plant in de winter tot vlak boven de grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een langzaamwerkende meststof voor een gezonde groei en bloei. Let op de specifieke behoeften van de plant, zoals eventuele extra voeding voor het behouden van de bladkleur.

  Mulch de plant in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rot te voorkomen.

  De plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met meststoffen. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor de groei en bloei van de plant.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, wantsen en spint. Bij een plaag kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Een milieuvriendelijke manier om ongedierte te bestrijden is het gebruik van een sterke waterstraal om de insecten van de plant te spoelen.

 • Omschrijving

  De Parthenocissus tricuspidata 'Veitch Boskoop' is een krachtige klimplant met opvallende, diep ingesneden bladeren die in de herfst rood worden. Het blad lijkt op druivenblad en verkleurt mooi naar rood in de herfst. Deze klimplant kan een hoogte van 10 meter bereiken en hecht zich goed vast aan muren en pergola's. Het is een winterharde plant die goed gedijt op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De 'Veitch Boskoop' is een uitstekende keuze voor het bedekken van grote oppervlaktes en geeft de tuin een decoratieve uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.