Passiflora caerulea 'Constance Elliot'

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora caerulea 'Constance Elliot' is een klimplant met prachtige witte bloemen met een opvallende paarse en gele kroon. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze passiebloem bloeit van de lente tot de herfst en kan een hoogte bereiken van ongeveer 4 meter. Het blad is donkergroen en glanzend en vormt een mooi contrast met de witte bloemen. 'Constance Elliot' is een relatief winterharde plant die goed gedijt in zonnige en beschutte plekken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Passiflora caerulea 'Constance Elliot' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze tuinplant is winterhard tot -15 graden Celsius en kan de winter overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen extreme kou. In de zomer gedijt de plant goed in een zonnige en beschutte plek in de tuin.

  Ja, de Passiflora caerulea 'Constance Elliot' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te zorgen voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen.

  Passiflora caerulea 'Constance Elliot' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om genoeg ruimte te geven aan de plant, zodat hij zich kan verspreiden en niet belemmerd wordt in zijn groei. Zorg voor een plek waar de plant voldoende zonlicht krijgt en voldoende ondersteuning heeft om te klimmen.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is aan te raden om de plant minstens 4-6 uur per dag in de zon te zetten voor optimale groei. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en het bloeiproces vertragen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten zoals de "Passiflora caerulea 'Constance Elliot'" dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden ook beschutting en voedsel aan diverse insecten en kleine dieren in de tuin. Het is dus zeker een plant die goed is voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden. De bloemen zijn wit van kleur en hebben een opvallende blauwe kern.

  Ja, deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is echter wel belangrijk om de plant voldoende water te geven als het erg warm is. Het is aan te raden om de plant in de middaguren tegen de felle zon te beschermen.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. De Passiflora caerulea 'Constance Elliot' wordt voornamelijk gekweekt vanwege de mooie bloemen en het decoratieve blad. Het sap van de plant kan echter irriterend zijn voor de huid en slijmvliezen.

  Ja, de Passiflora caerulea 'Constance Elliot' heeft een dicht bladerdek dat geluid kan dempen in de tuin of op het balkon. Dit kan helpen om storende geluiden van buitenaf te verminderen.

 • De plant moet jaarlijks in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten terug tot ongeveer 30 cm van de grond. Snoei ook regelmatig oude takken weg om de plant gezond en compact te houden.

  Geef de Tuinplant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd dat het blad nat wordt.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde van de bodem. Vermijd te natte of te droge grond om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze klimplant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek of noppenfolie. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat en dat de grond goed is afgedekt met bijvoorbeeld bladeren of stro. Vergeet niet om regelmatig te controleren of de plant nog voldoende beschermd is tegen de kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor gezonde groei en bloei. Snoei dode takken en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een evenwichtige bemesting met een organische meststof om gezonde groei te bevorderen. Het is belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten, maar niet te veel om schade aan de plant te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten.

  Mulch de grond rondom deze plant met een laag organisch materiaal, zoals compost of houtsnippers, om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant komt. Verwijder jaarlijks oude mulch en vervang deze door een verse laag.

  Voor Tuinplanten zoals deze is een licht zure tot neutrale bodem ideaal. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 voor een gezonde groei en bloei.

  Je kunt ongedierte bestrijden bij deze plant door regelmatig de bladeren te inspecteren op insecten en ze indien nodig handmatig te verwijderen. Daarnaast kun je ook natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes. Biologische bestrijdingsmiddelen kunnen ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Passiflora caerulea 'Constance Elliot' is een klimplant met prachtige witte bloemen met een opvallende paarse en gele kroon. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze passiebloem bloeit van de lente tot de herfst en kan een hoogte bereiken van ongeveer 4 meter. Het blad is donkergroen en glanzend en vormt een mooi contrast met de witte bloemen. 'Constance Elliot' is een relatief winterharde plant die goed gedijt in zonnige en beschutte plekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.