Passiflora gracilis

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora gracilis, ook bekend als de smalbladige passiebloem, is een klimplant uit de passiebloemfamilie. Deze plant heeft slanke, groene bladeren en produceert prachtige, witte bloemen met een geel hart. Passiflora gracilis is een snelle groeier en kan gemakkelijk een hoogte bereiken van meer dan 5 meter. De plant bloeit in de zomermaanden en trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Passiflora gracilis gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

  • Specialisten
  • Verzorgingstips
  • Omschrijving
  • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren gedurende het hele jaar. Je zult dus altijd een groene uitstraling hebben in de tuin.

    Passiflora gracilis is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten.

    Passiflora gracilis is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten tijdens het groeiseizoen zal helpen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

    Passiflora gracilis heeft ongeveer 2 tot 4 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij optimaal kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te klimmen.

    Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende licht, maar de plant kan over het algemeen goed groeien in gedeeltelijke schaduw. Zorg voor een goede bodem en voldoende water om de groei te bevorderen.

    Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens de drogere periodes. Gemiddeld wordt aangeraden om de plant één tot twee keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

    Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd in de bloemen. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

    Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt, waardoor het bijdraagt aan de bestuiving van andere planten. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin.

    Deze plant bloeit in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

    Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig wordt bemest. Het is ook belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

    Passiflora gracilis is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren. Het wordt niet aanbevolen om het te consumeren.

    Ja, de Passiflora gracilis is geluidsdempend vanwege de dichte begroeiing en het bladerdek dat geluidsgolven absorbeert. Dit zorgt voor een rustige en stille omgeving in uw tuin. Het kan helpen om straatgeluiden te verminderen en een gevoel van privacy te creëren.

  • Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot de gewenste vorm. Wees voorzichtig met snoeien, omdat de plant gevoelig is voor te veel snoei.

    De Passiflora gracilis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

    Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een mix die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen voor een gezonde groei.

    De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende en voedzame grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Een mulchlaag van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van vocht en het verbeteren van de bodemkwaliteit.

    Passiflora gracilis gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Ideaal is een warme plek met voldoende licht en ruimte om te groeien.

    Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter door middel van bijvoorbeeld een mulchlaag of vliesdoek. Zorg ervoor dat de wortels niet bevriezen door de grond rondom de plant te bedekken. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind om vorstschade te voorkomen.

    De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

    Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met de juiste verhouding van stikstof, fosfor en kalium. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

    Mulch kan gunstig zijn voor tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging en onkruidgroei kan verminderen. Daarnaast kan mulch helpen bij het vasthouden van voedingsstoffen en de grond verbeteren door organisch materiaal af te breken. Het is belangrijk om de juiste soort mulch te kiezen die past bij de behoeften van de planten en de bodem.

    De Passiflora gracilis gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig is, maar goed doorlatend.

    Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Een regelmatige controle op bladluizen en spintmijten helpt om plagen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor andere nuttige insecten en het milieu.

  • Omschrijving

    Passiflora gracilis, ook bekend als de smalbladige passiebloem, is een klimplant uit de passiebloemfamilie. Deze plant heeft slanke, groene bladeren en produceert prachtige, witte bloemen met een geel hart. Passiflora gracilis is een snelle groeier en kan gemakkelijk een hoogte bereiken van meer dan 5 meter. De plant bloeit in de zomermaanden en trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Passiflora gracilis gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

  • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
  • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
  • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.