Passiflora 'Lavender Beauty'

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora 'Lavender Beauty' is een prachtige klimplant met opvallende lavendelkleurige bloemen die een exotische uitstraling geven aan de tuin. De bloemen hebben een subtiele zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Passiflora soort bloeit van zomer tot herfst en gedijt het beste in een zonnige en beschutte plek in de tuin. De plant kan goed groeien langs een hekwerk, pergola of muur en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien. Passiflora 'Lavender Beauty' is een eyecatcher in de tuin en perfect voor liefhebbers van exotische planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt de plant voor een blijvende groene uitstraling in de tuin. Dit maakt hem ideaal voor het creëren van een groene basis in de tuin.

  De Passiflora 'Lavender Beauty' is winterhard tot -10 graden Celsius. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan dus prima buiten overleven tijdens koudere periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen winterse temperaturen.

  Passiflora 'Lavender Beauty' vraagt weinig onderhoud en gedijt goed in de tuin. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats zijn voldoende voor een gezonde groei. Snoeien na de bloei bevordert de bloemproductie in het volgende seizoen.

  De Passiflora 'Lavender Beauty' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een zonnige standplaats en voldoende klimruimte, zoals een pergola of hekwerk. Houd rekening met de woekering van de plant en geef hem voldoende ruimte om zich uit te kunnen breiden.

  De Passiflora 'Lavender Beauty' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groeiresultaten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, dus geef gemiddeld 1-2 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Passiflora's trekken veel verschillende insecten aan en kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden nectar en voedsel voor vlinders, bijen en andere bestuivers. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerde grond heeft.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in desserts en drankjes. Echter, de rest van de plant inclusief de bladeren en stengels zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn. Wees voorzichtig bij het consumeren ervan.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek wat geluid kan absorberen en daardoor enigszins geluidsdempend werkt. Het effect zal echter beperkt zijn ten opzichte van echte geluidsisolatie.

 • Om de plant gezond te houden, kan deze het beste worden gesnoeid in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip overtollige takken terug. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft door regelmatig te snoeien.

  Deze plant heeft gemiddeld water nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Kies voor een mengsel dat geschikt is voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om te groeien. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of aan te vullen met verse potgrond.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH heeft. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Passiflora 'Lavender Beauty' gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze plant kan ook goed groeien in een kas of serre.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro. Zorg ervoor dat de wortels van de plant goed beschermd zijn tegen de kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Snoei dode of beschadigde takken in het najaar of de winter en geef de plant in het voorjaar organische meststoffen voor een gezonde groei. Zoek een zonnige plek met beschutting tegen harde wind voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen te geven, bijvoorbeeld met een speciale bloeimeststof. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte voor een betere bloei en vergeet niet om de plant voldoende water te geven na het bemesten.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Hierdoor blijft de grond gezond en zal de plant beter gedijen. Kies voor organische mulch zoals compost of boomschors.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6 en 7,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is. Een bodemtest kan helpen om de pH-waarde van de bodem te meten en eventueel bij te sturen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen natuurlijke methoden worden toegepast, zoals het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetaste bladeren. Ook kan er gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden van ongedierte, zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet indien nodig.

 • Omschrijving

  Passiflora 'Lavender Beauty' is een prachtige klimplant met opvallende lavendelkleurige bloemen die een exotische uitstraling geven aan de tuin. De bloemen hebben een subtiele zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Passiflora soort bloeit van zomer tot herfst en gedijt het beste in een zonnige en beschutte plek in de tuin. De plant kan goed groeien langs een hekwerk, pergola of muur en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien. Passiflora 'Lavender Beauty' is een eyecatcher in de tuin en perfect voor liefhebbers van exotische planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.