Gaultheria mucronata 'Royal Red'

Gaultheria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gaultheria mucronata 'Royal Red' is een wintergroene plant met een compacte groeiwijze en glanzend donkergroen blad. In de herfst en winter verschijnen er rode bessen die de plant een feestelijke uitstraling geven. De bessen zijn geliefd bij vogels en kunnen ook gebruikt worden in kerstdecoraties. Deze plant gedijt goed in zure, vochtige grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een mooie toevoeging aan een winterse tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit zorgt voor een sfeervol en kleurrijk effect in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor een blijvend groene uitstraling.

  De plant Gaultheria mucronata 'Royal Red' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde vorst. Het is aan te raden de plant te beschermen bij strengere vorst.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en lichte snoei in het voorjaar is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Gaultheria mucronata 'Royal Red' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen deze plant en andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de uiteindelijke grootte van de plant om voldoende ruimte te bieden voor zijn groei.

  Ja, Gaultheria mucronata 'Royal Red' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in omstandigheden met weinig zonlicht. Zorg er wel voor dat de grond vochtig en goed doorlatend is.

  De Gaultheria mucronata 'Royal Red' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Gaultheria mucronata 'Royal Red' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Deze plant kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, de Gaultheria mucronata 'Royal Red' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bijen en andere bestuivende insecten. De plant biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit vanaf juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het is belangrijk om dit niet te consumeren. Voor de veiligheid wordt aangeraden om enkel eetbare planten te eten.

  Ja, Gaultheria mucronata 'Royal Red' heeft dichte bladeren die geluid kunnen absorberen, waardoor het enigszins geluidsdempend is. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • De Gaultheria mucronata 'Royal Red' kan na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en de gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip eventueel te lange scheuten af. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en voeg eventueel wat turf toe voor optimale groei. Plaats de plant op een plek met halfschaduw tot schaduw voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige, zure bodem met een goede drainage. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en vermijd kalkrijke bodems. Regelmatig mulchen helpt bij het behouden van voldoende vocht en voedingsstoffen voor deze tuinplant.

  De Gaultheria mucronata 'Royal Red' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  Tuinplanten kunnen in de winter worden beschermd door ze te mulchen met bladeren of stro, waardoor de wortels worden beschermd tegen strenge vorst. Daarnaast kan een beschermende laag van gaas of jute worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind. Voorkom dat de grond rond de plant tijdens de winterperiode uitdroogt door af en toe water te geven, vooral in vorstvrije periodes.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden en zorg voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze vereisen een regelmatige bemesting in het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten om de beste resultaten te behalen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te kunnen groeien.

  Tuinplanten zoals deze profiteren van een dikke laag mulch rond hun wortels. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost als mulch voor optimale groei.

  De Gaultheria mucronata 'Royal Red' gedijt het beste in zure grond, met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale meststoffen. Dit zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Gaultheria mucronata 'Royal Red', kunt u gebruik maken van natuurlijke middelen zoals insectenwerende planten of diervriendelijke lokmiddelen. Ook regelmatig controleren op ongedierte en preventieve maatregelen nemen, zoals het schoonhouden van de plant en het verwijderen van dode bladeren, kan helpen om plagen te voorkomen. Mocht de plant toch aangetast worden, dan kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken die specifiek zijn voor het desbetreffende ongedierte.

 • Omschrijving

  De Gaultheria mucronata 'Royal Red' is een wintergroene plant met een compacte groeiwijze en glanzend donkergroen blad. In de herfst en winter verschijnen er rode bessen die de plant een feestelijke uitstraling geven. De bessen zijn geliefd bij vogels en kunnen ook gebruikt worden in kerstdecoraties. Deze plant gedijt goed in zure, vochtige grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een mooie toevoeging aan een winterse tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.