Philadelphus coronarius 'Aureus'

Philadelphus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Philadelphus coronarius 'Aureus' is een bladverliezende struik met opvallend goudgeel blad. Deze plant bloeit in de lente met heerlijk geurende, witte bloemen. Het blad van de 'Aureus' variëteit zorgt voor een mooie kleurcontrast in de tuin. De struik kan zo'n 2 meter hoog worden en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Deze Philadelphus soort is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn opvallende bladeren en geurige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Philadelphus coronarius 'Aureus' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verkleurt in de herfst en valt uiteindelijk af. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in koudere klimaten. Planten in potten kunnen gevoeliger zijn voor vorst dan planten in de volle grond.

  De Philadelphus coronarius 'Aureus' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien en het geven van voldoende water zorgen voor een gezonde groei.

  De Philadelphus coronarius 'Aureus' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen struik. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en obstakels. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de struik bij het planten.

  De Tuinplanten zoals "Philadelphus coronarius 'Aureus'" groeien over het algemeen goed in de halfschaduw. Een lichte schaduwrijke plek kan zelfs gunstig zijn voor de groei en bloei van de plant. Zorg wel voor voldoende licht om de beste resultaten te behalen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft maar niet te nat. Tijdens warmere dagen kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  De plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de geurige bloemen en nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, Tuinplanten kunnen een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast bieden ze schuilplaatsen en voedsel voor diverse insecten en vogels. Het is daarom goed om een variatie aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Philadelphus coronarius 'Aureus' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gewaardeerd wordt vanwege zijn decoratieve eigenschappen en geurige bloemen. Het wordt afgeraden om delen van de plant te consumeren.

  Ja, bepaalde tuinplanten hebben de eigenschap om geluid te dempen vanwege hun bladeren en takken die geluidstrillingen absorberen. Het kan dus zijn dat deze plant ook bijdraagt aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin. Planten met dichte bladeren en bossige groeiwijze hebben over het algemeen een beter geluidsdempend effect.

 • "Snoei deze plant in het voorjaar direct na de bloei, om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen."

  Deze plant houdt van vochtige grond en dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Water geven aan de plant in de vroege ochtend of late avond is het beste om verdamping te minimaliseren.

  Philadelphus coronarius 'Aureus' gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei. Tuinplanten gedijen het best in een bodem met een neutrale pH-waarde. Eventueel kan compost worden toegevoegd om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Deze Tuinplanten doen het goed in de gemiddelde tuingrond.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorstschade door bijvoorbeeld mulch of vliesdoek te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Overweeg om de plant op een beschutte plek te plaatsen om de kans op vorstschade te minimaliseren.

  Snoei de plant direct na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar en herfst voor een gezonde groei.

  De plant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of specifieke meststof voor struiken en heesters. Overbemesting kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplant om de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng de mulch in een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd contact met de stam om rotting te voorkomen.

  De plant groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk voor deze plant om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmethoden zoals het inzetten van natuurlijke vijanden of het verwijderen van aangetaste bladeren. Ook kan je preventief werken door de plant regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig te behandelen met milieuvriendelijke middelen. Het is belangrijk om ongedierte snel aan te pakken om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Philadelphus coronarius 'Aureus' is een bladverliezende struik met opvallend goudgeel blad. Deze plant bloeit in de lente met heerlijk geurende, witte bloemen. Het blad van de 'Aureus' variëteit zorgt voor een mooie kleurcontrast in de tuin. De struik kan zo'n 2 meter hoog worden en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Deze Philadelphus soort is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn opvallende bladeren en geurige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.