Philadelphus microphyllus

Philadelphus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Philadelphus microphyllus, ook wel bekend als kleinbladige jasmijn, is een kleine struik die behoort tot de Hydrangeaceae familie. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert geurende, witte bloemen in de lente of zomer. Deze bloemen trekken bijen en vlinders aan. Philadelphus microphyllus gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De struik vereist weinig onderhoud en kan worden gebruikt als sierplant in borders of als haagplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Philadelphus microphyllus is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek in de tuin om de plant te beschermen tegen extreme kou.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig snoeiwerk en gedijt goed in de meeste bodemsoorten en klimaten. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal deze gezond en mooi blijven groeien.

  Philadelphus microphyllus heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Een afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter tussen andere planten is aan te raden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei vertragen en kan de plant minder goed bloeien. Zorg voor voldoende licht voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat het niet uitdroogt. Het is beter om diep water te geven dan vaak kleine hoeveelheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geurige bloemen. Het is een goede keuze als je deze insecten wilt aantrekken in je tuin.

  Ja, Philadelphus microphyllus is goed voor biodiversiteit vanwege de nectar die het biedt aan bijen en andere bestuivers. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan bijdragen aan een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer twee tot vier weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water in droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant heeft dichte groei en bladeren die geluid kunnen dempen. Het kan helpen om geluiden te absorberen en de omgeving wat stiller te maken. Het is echter geen volledige geluidsdemper zoals bijvoorbeeld een geluidswal.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel wat oude takken tot aan de basis. Zorg ervoor dat er voldoende licht en luchtcirculatie in de struik blijft na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Water geven in de ochtend of avond wordt aanbevolen om verdamping te minimaliseren.

  Voor de plant is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Gebruik een mengsel van potgrond voor tuinplanten en voeg eventueel wat zand toe voor extra drainage. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn en een goede luchtvochtigheid hebben. Zorg voor regelmatig water geven om de groei en bloei te bevorderen.

  Philadelphus microphyllus gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige en goed doorlatende grond. Deze tuinplanten kunnen goed groeien in borderplanten, maar ook in potten op het terras of balkon. Zorg voor voldoende licht en water voor een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft in de winter bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of dennentakken. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens droge winterperiodes.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om jaarlijks te bemesten in het voorjaar met een langzaamwerkende meststof. Gebruik een meststof die speciaal geschikt is voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om rond de plant mulch aan te brengen, dit kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de groei en de gezondheid van de plant te bevorderen. Het toevoegen van compost of meststoffen kan helpen om de pH-waarde van de bodem in balans te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Philadelphus microphyllus, kunnen natuurlijke methoden zoals het planten van afwerende planten of het gebruik van roofdieren worden gebruikt. Daarnaast kunnen ook chemische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, maar dit dient met voorzichtigheid te gebeuren om schade aan de plant te voorkomen. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is belangrijk om snel in te grijpen.

 • Omschrijving

  Philadelphus microphyllus, ook wel bekend als kleinbladige jasmijn, is een kleine struik die behoort tot de Hydrangeaceae familie. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert geurende, witte bloemen in de lente of zomer. Deze bloemen trekken bijen en vlinders aan. Philadelphus microphyllus gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De struik vereist weinig onderhoud en kan worden gebruikt als sierplant in borders of als haagplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.