Philadelphus (Lemoinei Grp) 'Manteau d'Hermine'

Philadelphus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philadelphus 'Manteau d'Hermine' is een compacte, opgaande struik met geurende witte bloemen in de zomer. De bloemen hebben een opvallende gouden kleurig oog in het midden. De bladeren van deze plant zijn diep donkergroen en vormen een mooi contrast met de bloemen. 'Manteau d'Hermine' is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Deze Philadelphus soort is ideaal voor in borders, rotstuinen of als solitaire struik in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Philadelphus (Lemoinei Grp) 'Manteau d'Hermine' is een bladverliezende tuinplant. Tijdens de winter verliest deze plant zijn bladeren en blijft kaal tot in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. In de lente kan de plant gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

  De Philadelphus (Lemoinei Grp) 'Manteau d'Hermine' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist weinig speciale zorg en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig snoeien en lichte bemesting helpen de plant gezond te houden.

  Philadelphus (Lemoinei Grp) 'Manteau d'Hermine' heeft ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten met voldoende ruimte rondom. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om ziektes te voorkomen.

  Tuinplanten gedijen over het algemeen beter in de volle zon, maar Philadelphus (Lemoinei Grp) 'Manteau d'Hermine' kan ook groeien in de schaduw. Echter, de plant zal minder bloeien en mogelijk zwakker groeien in vergelijking met planten die in de zon staan. Het is dus aan te raden om de plant zoveel mogelijk zonlicht te geven voor optimale groei en bloei.

  De Philadelphus (Lemoinei Grp) 'Manteau d'Hermine' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Philadelphus planten in het algemeen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun geurige bloemen en nectar. De zoete geur van de bloemen trekt deze bestuivers vaak aan. Het planten van Philadelphus kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in uw tuin.

  Tuinplanten zoals Philadelphus zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze bloemen produceren die bestuivers aantrekken en bijdragen aan de voedselketen voor dieren. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om de diversiteit aan insecten en andere dieren te ondersteunen. Vaste planten, zoals Philadelphus, bieden ook schuilplaatsen en nestmogelijkheden voor kleine dieren.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Philadelphus (Lemoinei Grp) 'Manteau d'Hermine' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Als tuinplant is het vooral gekweekt voor zijn decoratieve bloemen en geur. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, planten in het algemeen hebben een geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en takken. Het planten van dichte beplanting kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Planten met grote bladeren en dichte begroeiing zijn over het algemeen effectiever in geluidsdemping.

 • Snoei de plant direct na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder oude takken volledig en knip jonge takken terug tot ongeveer de helft. Let op doornen tijdens het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Philadelphus (Lemoinei Grp) 'Manteau d'Hermine' gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde van rond de 6,5 tot 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  De plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende, vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei.

  De Philadelphus 'Manteau d'Hermine' groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst om de bloei te bevorderen. Deze plant kan goed gedijen in zowel een border als in een grote pot.

  Voor de winter is het aan te raden om de Philadelphus te beschermen tegen strenge vorst door mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen. In winderige locaties kan een beschermend doek rond de plant worden gebruikt. Als de plant in een pot staat, moet deze naar een beschutte plek worden verplaatst om de vorst te voorkomen.

  Snoei de plant direct na de bloei om de groei te stimuleren. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Dit zal de groei en bloei van de plant stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is raadzaam om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond en vitaal te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel kalk toe te voegen om de pH-waarde binnen het juiste bereik te houden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zijn er verschillende methoden beschikbaar, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het handmatig verwijderen van besmette delen en het toepassen van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en snel in te grijpen om verdere verspreiding te voorkomen. Het is ook aan te raden om de planten gezond en vitaal te houden door te zorgen voor een goede bodem en juiste verzorging.

 • Omschrijving

  De Philadelphus 'Manteau d'Hermine' is een compacte, opgaande struik met geurende witte bloemen in de zomer. De bloemen hebben een opvallende gouden kleurig oog in het midden. De bladeren van deze plant zijn diep donkergroen en vormen een mooi contrast met de bloemen. 'Manteau d'Hermine' is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Deze Philadelphus soort is ideaal voor in borders, rotstuinen of als solitaire struik in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.