Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal'

Philadelphus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philadelphus 'Virginal' is een bladverliezende struik met opgaande groeiwijze. De plant produceert geurende, witte bloemen die in de lente verschijnen en een heerlijke geur verspreiden. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een levendige uitstraling in de tuin. De Philadelphus 'Virginal' gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en in de volle zon tot halfschaduw. De struik vereist weinig onderhoud en kan tot 2 meter hoog worden, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan in de winter buiten blijven staan.

  Ja, Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant kan goed gedijen in de meeste tuinbodems en vereist weinig speciale aandacht. Regelmatig snoeien na de bloei zorgt voor een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

  De Philadelphus heeft minimaal 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en kan bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt in de tuin.

  Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder optimaal zijn en kan de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  De Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Water de plant minstens één keer per week, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Pas op dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke geur en bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die leven willen aantrekken en ondersteunen.

  Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten zoals bijen en vlinders. De plant biedt beschutting en voedsel voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige omgeving voor de lokale fauna.

  De Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Philadelphus 'Virginal' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege de decoratieve bloemen en aangename geur. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Nee, Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' is niet geluidsdempend. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn geurige bloemen en aantrekkelijke uiterlijk. Het kan wel een mooie toevoeging zijn aan een tuin of landschap.

 • De Philadelphus wordt het beste na de bloei gesnoeid om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren voor het volgende jaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip oudere takken weg om nieuwe groei te bevorderen. Knip de takken tot net boven een naar buiten gericht oog of knop.

  De Philadelphus plant heeft een gemiddelde behoefte aan water. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Voor de Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' is een goed doorlatende potgrond belangrijk. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, maar ook niet uitdroogt. Gebruik bij voorkeur een potgrond geschikt voor tuinplanten.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe compost of mest toe te voegen voor een optimale groei.

  De Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Deze tuinplanten hebben een voorkeur voor een beschutte plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen. Je kunt ook een beschermende doek of jute over de plant leggen om te voorkomen dat de vorst de takken beschadigt. Zorg er wel voor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant bloeit het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden en nieuwe groei te stimuleren. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Gebruik mulch rond de wortels van de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische materialen zoals bladeren of compost als mulch. Vernieuw de mulch jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Philadelphus (Virginalis Grp) 'Virginal' houdt van een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Voor een goede ongediertebestrijding bij deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, witte vlieg en spint. Preventieve maatregelen zoals het bevorderen van biodiversiteit in de tuin door het planten van bloeiende planten kunnen helpen bij het voorkomen van plagen. Bij een ernstige plaag kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Philadelphus 'Virginal' is een bladverliezende struik met opgaande groeiwijze. De plant produceert geurende, witte bloemen die in de lente verschijnen en een heerlijke geur verspreiden. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een levendige uitstraling in de tuin. De Philadelphus 'Virginal' gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en in de volle zon tot halfschaduw. De struik vereist weinig onderhoud en kan tot 2 meter hoog worden, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.