Pieris formosa

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pieris formosa, ook bekend als de Forest Flame Pieris, is een groenblijvende struik met een compacte groeiwijze die ongeveer 1-2 meter hoog kan worden. De bladeren zijn ovaalvormig en glanzend groen van kleur, met opvallende rode uitlopers in het voorjaar die later verkleuren naar roze en wit. In het voorjaar produceert de Pieris formosa kleine, witte bloemen die in hangende trossen aan de takken verschijnen en een aangename geur verspreiden. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een beschutte standplaats nodig om te kunnen groeien. Pieris formosa is een prachtige toevoeging aan de tuin vanwege zijn opvallende bladeren en bloemen en zijn gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst, vooral in de eerste paar jaar na het planten. Het is belangrijk om de plant goed te mulchen en beschutting te bieden in de winter.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en water en snoei eventueel in het voorjaar om de vorm te behouden. Deze tuinplant is een mooie toevoeging aan de tuin en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden.

  Deze plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter breed en hoog. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en niet in de knel komt te zitten. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie rondom de plant.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en gedijt goed in vochtige, humusrijke grond. Het is aan te raden om de plant uit de felle middagzon te houden om verbranding van het blad te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Pieris formosa hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Het is altijd goed om te controleren of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze belangrijke insecten aan te trekken en te ondersteunen.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit, omdat het nectarrijke bloemen en bladeren biedt als voedselbron voor insecten en vogels. Het trekt ook bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, die helpen bij de voortplanting van andere planten. Door de diverse microhabitats die het biedt, kan het verschillende diersoorten aantrekken en ondersteunen.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant heeft liever een plek in halfschaduw of schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar de zon niet de hele dag op schijnt. Onder bomen of bij een schutting is een geschikte plek voor deze plant.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen geluidsdempend vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen en verspreiden.

 • Snoei deze plant bij voorkeur direct na de bloei, om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei lichtjes om de gewenste vorm te behouden. Vermijd snoeien tijdens vorstperiodes om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Potgrond met een luchtige structuur en voldoende voedingstoffen is ideaal voor deze Tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en een lichtzure pH-waarde heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van verse potgrond om een gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure bodem heeft de voorkeur voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Een vochtige en goed doorlatende bodem is belangrijk voor een gezonde groei. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rondom de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant af te schermen tegen harde wind en sneeuw. Het is belangrijk dat de plant niet te nat staat, dus zorg voor een goede drainage.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Snoei indien nodig na de bloei om de vorm te behouden. Verder is regelmatig water geven voldoende voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Pieris formosa houden van een voedzame bodem en kunnen in het voorjaar bemest worden met organische meststoffen. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor zuurminnende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen rondom de plant met organisch materiaal zoals compost helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam wordt aangebracht om schimmelziekten te voorkomen. Verwijder eventueel oude mulchlaag en breng jaarlijks een nieuwe laag aan in het voorjaar.

  De Pieris formosa gedijt het beste in zure tot neutrale bodems met een pH tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te alkalisch is, aangezien dit de gezondheid van de plant nadelig kan beïnvloeden. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om een optimale groeiomgeving te creëren voor deze tuinplant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het verwijderen van aangetaste delen en het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren en onderhouden van de plant kan helpen om plagen te voorkomen en te bestrijden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Pieris formosa, ook bekend als de Forest Flame Pieris, is een groenblijvende struik met een compacte groeiwijze die ongeveer 1-2 meter hoog kan worden. De bladeren zijn ovaalvormig en glanzend groen van kleur, met opvallende rode uitlopers in het voorjaar die later verkleuren naar roze en wit. In het voorjaar produceert de Pieris formosa kleine, witte bloemen die in hangende trossen aan de takken verschijnen en een aangename geur verspreiden. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een beschutte standplaats nodig om te kunnen groeien. Pieris formosa is een prachtige toevoeging aan de tuin vanwege zijn opvallende bladeren en bloemen en zijn gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.