Pieris japonica 'Bisbee Dwarf'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pieris japonica 'Bisbee Dwarf' is een dwergvorm van de Pieris japonica, een groenblijvende struik die bekend staat om zijn decoratieve bladeren en bloemen. Deze variant heeft compacte groei en wordt slechts tot ongeveer 60 cm hoog. De bladeren zijn glanzend groen van kleur en hebben een opvallende bronzen tint in het voorjaar. In het voorjaar produceert de plant kleine witte bloemen die hangen in trossen en een subtiele zoete geur hebben. De Pieris japonica 'Bisbee Dwarf' is een mooie toevoeging aan de tuin en kan goed worden gebruikt als bodembedekker of in borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden om zijn groenblijvende eigenschappen te behouden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter extra bescherming te bieden bij temperaturen onder de -15 graden Celsius. Over het algemeen kan deze plant goed tegen koude temperaturen, maar het is altijd beter om voorzorgsmaatregelen te nemen.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij gedijen in de tuin. Gebruik regelmatig meststof en snoei indien nodig in het voorjaar.

  Voor deze plant is het aan te raden om minimaal 1,5 meter ruimte te houden tussen andere planten om zo genoeg licht en lucht te krijgen. De plant heeft ruimte nodig om zich te ontwikkelen en voldoende voedingsstoffen op te nemen uit de grond. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te zetten om overbevolking te voorkomen.

  Ja, Pieris japonica 'Bisbee Dwarf' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond voor de beste groeiresultaten.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Het is aan te raden om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond bij de wortels te voelen.

  Ja, Pieris planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun bloemen die veel nectar produceren. Hierdoor zijn ze een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  De plant is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en kleine dieren. Door het aanplanten van verschillende soorten planten en struiken kan de biodiversiteit in de tuin worden bevorderd.

  De Pieris japonica 'Bisbee Dwarf' bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt ook in halfschaduw. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. De plant is winterhard en kan goed groeien in diverse tuingronden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of vergiftiging. Het is belangrijk om alleen bekende eetbare planten te consumeren.

  Ja, Pieris japonica 'Bisbee Dwarf' staat erom bekend geluid te dempen vanwege zijn dichte bladeren en takken. Hierdoor kan de plant helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan direct na de bloei, om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei licht om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om gezonde groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Vermijd hierbij dat de wortels in water blijven staan. Geef vooral extra water tijdens warme periodes of in droge omstandigheden.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Gebruik bij voorkeur een pot met gaten in de bodem voor een goede drainage.

  Voor de plant Pieris japonica 'Bisbee Dwarf' is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot zure pH-waarde. Het moet ook rijk zijn aan organisch materiaal en een goede vochtigheid behouden. Het is aan te raden om regelmatig te mulchen en de grond te voorzien van voedingsstoffen om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en lichtzuur. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst en harde wind. Het is aan te raden om de plant te mulchen met compost of bladeren. Een beschermende doek of jute kan ook worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode en beschadigde takken in het voorjaar weg en voed de plant met een universele meststof in het voorjaar en de zomer. Plaats de plant op een beschutte plek in de halfschaduw.

  De Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een bemesting speciaal voor zuurminnende planten om de groei te stimuleren. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer regelmatig meststoffen toe te voegen.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch moet ongeveer 5-8 cm dik worden aangebracht rond de basis van de plant, maar niet direct tegen de stam. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien. Het toevoegen van compost of tuinturf kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verlagen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten inzetten. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende ruimte tussen de planten om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pieris japonica 'Bisbee Dwarf' is een dwergvorm van de Pieris japonica, een groenblijvende struik die bekend staat om zijn decoratieve bladeren en bloemen. Deze variant heeft compacte groei en wordt slechts tot ongeveer 60 cm hoog. De bladeren zijn glanzend groen van kleur en hebben een opvallende bronzen tint in het voorjaar. In het voorjaar produceert de plant kleine witte bloemen die hangen in trossen en een subtiele zoete geur hebben. De Pieris japonica 'Bisbee Dwarf' is een mooie toevoeging aan de tuin en kan goed worden gebruikt als bodembedekker of in borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.