Pieris japonica 'Little Heath'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pieris japonica 'Little Heath' is een langzaam groeiende, compacte struik die ongeveer 50-70 cm hoog wordt en een vergelijkbare spreiding heeft. De plant heeft het hele jaar door aantrekkelijk groenblijvend blad dat in de lente verkleurt naar roze en crème tinten, waardoor het een opvallende verschijning is in de tuin. In april-mei produceert de 'Little Heath' kleine hangende trossen van witte bloemen die een aangename geur verspreiden en geliefd zijn bij bijen en vlinders. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Pieris japonica 'Little Heath' is een charmante en veelzijdige struik die perfect is voor gebruik als solitair, in borders of als sierlijke toevoeging aan een rotstuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pieris japonica 'Little Heath' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een sierraad voor de tuin met zijn groene bladeren die het hele jaar door kleur geven. Deze plant is een mooie toevoeging aan een tuin die het hele jaar door interesse en structuur biedt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra mulchlaag voor isolatie.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en regelmatig water krijgt. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De plant heeft een gemiddelde groeibreedte van 60-80 cm en een gemiddelde groeihoogte van 50-75 cm. Het is aan te raden om de plant in de volle grond te planten met voldoende ruimte rondom voor de wortels om te groeien. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van een geschikte locatie.

  Ja, Tuinplanten groeien over het algemeen goed in de schaduw. Ze hebben wel af en toe wat zonlicht nodig voor een optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, ook in de schaduw.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen.

  De plant is niet bekend om vlinders of bijen aan te trekken, omdat de bloemen niet veel nectar produceren. Het is vooral populair vanwege de decoratieve bladeren en bloemen die in het voorjaar verschijnen. Toch kan het enkele insecten aantrekken, afhankelijk van de omgeving en de beschikbaarheid van andere voedselbronnen.

  Ja, Pieris japonica 'Little Heath' is goed voor biodiversiteit. De plant trekt bijen en vlinders aan, die zorgen voor bestuiving en verspreiding van zaden. Daarnaast biedt de plant schuilplaats en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren.

  De Pieris japonica 'Little Heath' bloeit van maart tot april en bloeit ongeveer 2 tot 3 weken lang.

  Tuinplanten zoals de Pieris japonica 'Little Heath' kunnen beter uit de volle zon gehouden worden en gedijen het beste in halfschaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en zorgen voor uitdroging. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat bescherming heeft tegen de felle zon.

  Nee, de bladeren en bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen schadelijk zijn bij inname. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Pieris japonica 'Little Heath' is geluidsdempend dankzij de dichte bladeren en takken die geluid absorberen. Het is geen volledige geluidsdemper, maar kan wel helpen om geluiden te verminderen. Het is vooral effectief als haag of in groepen geplant.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om na de bloei dode of beschadigde takken te verwijderen. Hierdoor kan de plant beter groeien en bloeien. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De plant Pieris japonica 'Little Heath' doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor zuurminnende planten voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige, zure bodem met een goede afwatering. Zorg voor vruchtbare grond met organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Vermijd kalkrijke bodems en zorg voor voldoende voedingstoffen voor een gezonde plantontwikkeling.

  Pieris japonica 'Little Heath' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond en vermijd felle zonnestralen. De plant kan goed groeien in zowel een border, als in een pot op het balkon of terras.

  Tuinplanten zoals Pieris japonica 'Little Heath' hebben over het algemeen geen extra winterbescherming nodig, omdat ze winterhard zijn. Als de plant toch bescherming nodig heeft, kan bijvoorbeeld een laag mulch rond de basis helpen om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is altijd goed om de specifieke behoeften van de plant te controleren en advies in te winnen bij een tuinexpert.

  Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode of beschadigde takken. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Pieris japonica 'Little Heath' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten om de juiste voedingsstoffen te leveren. Bemest in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulchen is gunstig voor deze plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en voedingsstoffen te behouden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro en breng een laag aan rond de basis van de plant, maar vermijd direct contact met de stam om rot te voorkomen. Vernieuw de mulch laag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei.

  De Tuinplanten Pieris houdt van zure grond, met een pH tussen 5,0 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld organische mest of speciale bodemverbeteraars voor zuur minnende planten. Een goede zuurgraad bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  De plant is vatbaar voor aanvallen van bladluizen, spint en witte vlieg. Om deze plagen te bestrijden, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden of insecticidale zeep. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en hygiëne rondom de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pieris japonica 'Little Heath' is een langzaam groeiende, compacte struik die ongeveer 50-70 cm hoog wordt en een vergelijkbare spreiding heeft. De plant heeft het hele jaar door aantrekkelijk groenblijvend blad dat in de lente verkleurt naar roze en crème tinten, waardoor het een opvallende verschijning is in de tuin. In april-mei produceert de 'Little Heath' kleine hangende trossen van witte bloemen die een aangename geur verspreiden en geliefd zijn bij bijen en vlinders. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Pieris japonica 'Little Heath' is een charmante en veelzijdige struik die perfect is voor gebruik als solitair, in borders of als sierlijke toevoeging aan een rotstuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.