Pieris japonica 'Minor'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pieris japonica 'Minor' is een compacte struik met glanzende, ovale bladeren die het hele jaar door groen blijven. In het voorjaar verschijnen er kleine, witte bloemen in trossen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich decoratieve, roze tot rode bessen die lang aan de plant blijven zitten. Deze plant is winterhard en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. De Pieris japonica 'Minor' is ideaal voor in borders, als solitaire plant of in een Japanse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pieris japonica 'Minor' is een groenblijvende tuinplant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Hierdoor blijft de plant ook in de winter groen.

  De plant heeft een winterhardheid van ongeveer -20 tot -15 graden Celsius en kan goed tegen vorst. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen kou en harde wind om schade te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed gedijen in ons klimaat.

  Ja, de Pieris japonica 'Minor' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste plant die weinig speciale verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en een goede snoeibeurt in het voorjaar zijn voldoende voor een gezonde groei.

  De 'Pieris japonica 'Minor'' plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en alle benodigde voedingsstoffen kan opnemen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden en te voorkomen dat hij te groot wordt.

  Ja, Pieris japonica 'Minor' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om de plant voldoende vocht te geven wanneer deze in de schaduw staat.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een favoriete plant voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat om deze insecten aan te trekken.

  Als tuinplant draagt Pieris japonica 'Minor' bij aan de biodiversiteit door verschillende insecten aan te trekken met zijn bloemen en blad. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor bijen, vlinders en andere kleine dieren in uw tuin. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De bloeiperiode van deze plant is van maart tot en met mei. De bloemen blijven ongeveer 3 tot 4 weken aan de plant zitten.

  Deze plant kan het beste geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Water geven is belangrijk, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, Pieris japonica 'Minor' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn sierwaarde. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, de plant Pieris japonica 'Minor' heeft dichte bladeren die geluid kunnen dempen en zo voor een zekere mate van geluidsabsorptie kunnen zorgen in de tuin. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld verkeer en buren te verminderen. Deze eigenschap maakt het een geschikte keuze als u op zoek bent naar een geluidsdempende tuinplant.

 • Snoei de plant in het voorjaar direct na de bloei om de vorm en de grootte van de struik te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de lange scheuten terug tot een gezonde knop. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De Pieris japonica 'Minor' gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de groei van Tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een pH-waarde rond de neutrale waarde van 6,5 tot 7,5.

  De Pieris japonica 'Minor' gedijt het best op een lichte standplaats, bij voorkeur in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Deze tuinplant doet het goed in zowel zure als neutrale grond.

  In de winter kan het voor Tuinplanten belangrijk zijn om extra bescherming te bieden tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Een laag mulch rond de voet van de plant kan ook helpen om de wortels te beschermen tegen de kou.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Snoei na de bloei om de vorm te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Pieris japonica 'Minor' kunnen in het voorjaar bemest worden met een organische meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof met een langzame afgifte om de plant gelijkmatig van voedingsstoffen te voorzien. Pas op dat de plant niet teveel meststoffen krijgt, dit kan schade aanrichten.

  Het is aan te raden om de tuinplant te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch beschermt de wortels van de plant tegen vorst in de winter en houdt de grond koel in de zomer. Het helpt ook bij het verbeteren van de bodemstructuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond.

  De Pieris japonica 'Minor' gedijt het beste in zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot mineralentekorten en groeiproblemen bij deze tuinplant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Pieris japonica 'Minor', kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Daarnaast kan regelmatige controle en handmatig verwijderen van ongedierte ook helpen het probleem onder controle te houden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Pieris japonica 'Minor' is een compacte struik met glanzende, ovale bladeren die het hele jaar door groen blijven. In het voorjaar verschijnen er kleine, witte bloemen in trossen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich decoratieve, roze tot rode bessen die lang aan de plant blijven zitten. Deze plant is winterhard en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. De Pieris japonica 'Minor' is ideaal voor in borders, als solitaire plant of in een Japanse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.