Pieris japonica 'Purity'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pieris japonica 'Purity' is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn opvallende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen hebben een klokvorm en trekken veel bijen en vlinders aan. De bladeren van deze plant zijn glanzend en leerachtig, en hebben een mooie donkergroene kleur. Pieris japonica 'Purity' is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een halfschaduwrijke plek. Deze plant is een prachtige toevoeging aan de tuin, vooral in een Japanse tuin of een tuin met een oosters thema.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pieris japonica 'Purity' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een winterharde struik die zowel in de zomer als in de winter groen blijft.

  Je bent winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Je kunt goed tegen vorst en winterse omstandigheden. Als tuinplant ben je bestand tegen de Nederlandse winters.

  Ja, Pieris japonica 'Purity' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt en snoei indien nodig na de bloei. Plaats de plant op een plek met halfschaduw tot schaduw voor het beste resultaat.

  De plant heeft een minimale afstand van ongeveer 1,5 meter nodig tussen andere planten en obstakels om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien, aangezien deze een hoogte en breedte van 1,5 tot 2 meter kan bereiken. Overmatige beplanting kan de groei belemmeren en de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Ja, Pieris japonica groeit goed in de schaduw. Het is een wintergroene struik die gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Het beste is om de plant te planten op een plek waar het indirect zonlicht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voor het water geven.

  Ja, Pieris japonica 'Purity' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het kan bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in uw tuin. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die op zoek is naar planten die insecten aantrekken.

  Ja, als tuinplant draagt deze plant bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. De bloemen bieden voedsel voor bestuivers en de bladeren kunnen dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het toevoegen van verschillende plantensoorten aan de tuin is altijd bevorderlijk voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloei kan ongeveer 3-4 weken duren.

  De Pieris japonica 'Purity' kan het beste worden geplant op een plek met halfschaduw tot schaduw. Volle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren en een slechtere groei van de plant. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de Pieris japonica 'Purity' is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Als tuinplant wordt het voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden.

  Ja, Pieris japonica 'Purity' heeft de eigenschap geluid te dempen. Dit betekent dat de plant geluiden kan absorberen en de omgeving kan helpen dempen. Luchtzuiverende planten zoals deze kunnen ook bijdragen aan een rustige en gezonde leefomgeving.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of zieke takken en knip ze terug tot vlak boven een knop of zijscheut. Vermijd het snoeien in de wintermaanden om vorstschade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Vermijd dat de wortels van de plant uitdrogen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te lang nat blijven. Het gebruik van een mengsel van turf, zand en compost is ideaal voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige grond. Het gedijt het beste in een zure bodem met een goede luchtigheid. Een humusrijke bodem zal de groei en bloei van de Tuinplanten bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de wind. De grond dient goed doorlatend te zijn en licht zuur.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en sterke wind. Dit kan gedaan worden door mulch rond de basis van de plant aan te brengen en door de plant af te dekken met bijvoorbeeld een jute zak. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in drogere periodes. Snoei dode takken en bloemen weg om de gezondheid te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor tuinplanten en breng deze aan volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant en het milieu, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de bodem en voorkomt onkruidgroei. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en zorgt voor een gezonde bodemstructuur. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  De Pieris japonica 'Purity' geeft de voorkeur aan een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of meststoffen voor zuurminnende planten. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan er gebruik worden gemaakt van verschillende methoden, zoals het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte, het handmatig verwijderen van eventueel aanwezige beestjes en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden en ongedierte te voorkomen. Het is ook mogelijk om advies in te winnen bij een tuincentrum of specialist om de beste aanpak te bepalen.

 • Omschrijving

  Pieris japonica 'Purity' is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn opvallende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen hebben een klokvorm en trekken veel bijen en vlinders aan. De bladeren van deze plant zijn glanzend en leerachtig, en hebben een mooie donkergroene kleur. Pieris japonica 'Purity' is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een halfschaduwrijke plek. Deze plant is een prachtige toevoeging aan de tuin, vooral in een Japanse tuin of een tuin met een oosters thema.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.