Pieris japonica 'Rosalinda'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pieris japonica 'Rosalinda' is een langzaam groeiende, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige trossen van roze bloemen die lang aanhouden. Na de bloei ontwikkelen zich kleine rode bessen die de tuin extra kleur geven. De 'Rosalinda' variant van Pieris japonica is zeer geschikt voor gebruik in borders, maar kan ook als solitaire plant worden geplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pieris japonica 'Rosalinda' is een groenblijvende struik. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor het ook in de winter kleur en structuur toevoegt aan de tuin. Deze eigenschap maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar wintergroene beplantingsopties.

  De plant Pieris japonica 'Rosalinda' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn prachtige bloemen en bladkleur.

  De Pieris japonica 'Rosalinda' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Snoei de plant indien nodig direct na de bloei om de vorm en grootte te behouden.

  Pieris japonica 'Rosalinda' heeft gemiddeld 100-150 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende privacy en licht krijgt om goed te gedijen in de tuin. Houd hierbij ook rekening met de lokale groeiomstandigheden en zorg voor voldoende water en voedingsstoffen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden tuinplant die goed gedijt op een plek met weinig zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond opgedroogd is.

  Ja, de Pieris japonica 'Rosalinda' is vlinder- en bijenlokkend. Zowel vlinders als bijen worden aangetrokken tot de bloemen van deze plant. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Planten in de tuin dragen bij aan de biodiversiteit doordat ze voedsel en schuilplaatsen bieden aan verschillende dieren. Bijen, vlinders en vogels kunnen profiteren van de nectar en zaden die planten zoals deze tuinplant produceren. Het is daarom goed om diverse plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Pieris japonica 'Rosalinda' bloeit in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan ongeveer 3-4 weken duren.

  Deze plant kan het best geplant worden op een plek waar de zon niet de hele dag direct op schijnt, maar wel voldoende licht krijgt. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, Pieris japonica 'Rosalinda' is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn met het eten van onbekende planten.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen. Het is echter geen volledig geluidsdempende plant.

 • Snoei de plant na de bloei door de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Houd een open structuur aan om licht en lucht bij de plant te laten komen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Tuinplanten heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. De bodem mag licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  De plant groeit het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor beschutting tegen harde wind en extreme temperaturen. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding van bladeren te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door mulch rond de basis aan te brengen. Je kunt ook een beschermende doek of vliesdoek over de plant leggen tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  Snoei regelmatig dode of beschadigde takken weg. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

  Tuinplanten zoals Pieris japonica 'Rosalinda' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor zuurminnende planten, zoals rododendrons en azalea's. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de grondtemperatuur reguleert. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost en moet regelmatig worden aangebracht. Het helpt planten gezond te houden en te gedijen.

  De plant heeft een voorkeur voor zuur tot neutrale grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met de juiste meststoffen. Een goede zuurgraad helpt de plant gezond te houden en goed te groeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Pieris japonica 'Rosalinda', kunt u inzetten op natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kunt u regelmatig de plant controleren op eventuele plaaginsecten en deze handmatig verwijderen. Ten slotte kunt u ook preventieve maatregelen nemen, zoals het gebruik van insectenwerende middelen of het zorgen voor een goede bodemkwaliteit.

 • Omschrijving

  Pieris japonica 'Rosalinda' is een langzaam groeiende, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige trossen van roze bloemen die lang aanhouden. Na de bloei ontwikkelen zich kleine rode bessen die de tuin extra kleur geven. De 'Rosalinda' variant van Pieris japonica is zeer geschikt voor gebruik in borders, maar kan ook als solitaire plant worden geplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.