Pieris japonica 'Sarabande'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pieris japonica 'Sarabande' is een langzaam groeiende heester met glanzende, donkergroene bladeren die het hele jaar door aan de plant blijven zitten. In het voorjaar produceert de plant trossen kleine, belvormige bloemen die eerst roze zijn en later wit verkleuren. Deze bloemen trekken vlinders en bijen aan. De 'Sarabande' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en staat graag op een plek in de halfschaduw. Na de bloei vormt de plant decoratieve zaaddozen die het geheel nog interessanter maken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pieris japonica 'Sarabande' is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  De Pieris japonica 'Sarabande' vereist weinig onderhoud en is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de dode bladeren te verwijderen. Verder vraagt de plant niet veel specifieke aandacht.

  Pieris japonica 'Sarabande' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te laten, zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Zorg voor een plek met voldoende licht en lucht om de plant gezond te houden.

  Ja, Pieris japonica 'Sarabande' groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant zal gezond en gelukkig zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Eenmaal per week water geven is meestal voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders aan en is ook aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers. Het is daarom een goede keuze voor een bloementuin of vlindertuin.

  Ja, Pieris japonica 'Sarabande' is een goede aanvulling voor biodiversiteit in de tuin door zijn aantrekkelijke bloemen die insecten aantrekken. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het bevordert de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  De Pieris japonica 'Sarabande' bloeit in de maanden maart tot en met mei. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Tuinplanten zoals Pieris japonica 'Sarabande' kunnen beter niet vol in de zon staan. Ze geven de voorkeur aan een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Teveel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. De Pieris japonica 'Sarabande' is giftig en mag niet geconsumeerd worden. Het wordt daarom sterk afgeraden om delen van deze plant te eten.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect. Het bladerdak kan helpen om geluid enigszins te absorberen, maar het is geen primaire eigenschap van deze plant. Als u geluidsdemping wilt, kunt u overwegen om ook andere planten of materialen te gebruiken die beter geschikt zijn voor dat doel.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip eventuele uitlopers terug om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om nieuwe groei te ontwikkelen voordat de winter begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan zure potgrond met goede drainage. Gebruik een mix van turf, compost en schors. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vrij is van compactie. Deze plant is gevoelig voor vervuilde en voedingsarme grond.

  De Tuinplant 'Pieris japonica 'Sarabande'" houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en vorst. De grond moet vochtig, humeus en goed doorlatend zijn.

  Het is aan te raden om de plant tijdens de winter te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant tijdens droge winterperiodes voldoende water krijgt.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om dode of beschadigde takken regelmatig te verwijderen en de plant jaarlijks te bemesten in het voorjaar. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een organische meststof speciaal voor zuurminnende planten in het voorjaar voor optimale groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom de plant gelegd kan worden om de bodem te beschermen en vocht vast te houden. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, houtsnippers of bladeren. Het helpt ook onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren.

  Deze plant verlangt een zure bodem met een pH-waarde tussen 4.5 en 6.5 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars voor zuurminnende planten. Het is aan te raden om te voorkomen dat de bodem te kalkrijk wordt.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het besproeien met een oplossing van water en zeep, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het handmatig verwijderen van ongedierte. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte om een ​​ernstige plaag te voorkomen. Het is aanbevolen om biologische bestrijdingsmethoden te gebruiken om de plant en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  De Pieris japonica 'Sarabande' is een langzaam groeiende heester met glanzende, donkergroene bladeren die het hele jaar door aan de plant blijven zitten. In het voorjaar produceert de plant trossen kleine, belvormige bloemen die eerst roze zijn en later wit verkleuren. Deze bloemen trekken vlinders en bijen aan. De 'Sarabande' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en staat graag op een plek in de halfschaduw. Na de bloei vormt de plant decoratieve zaaddozen die het geheel nog interessanter maken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.