Pieris japonica 'Variegata'

Pieris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pieris japonica 'Variegata' is een mooie en opvallende plant met bontgekleurde bladeren die een mix van groen, crème en roze tonen hebben. Deze struik kan tot wel 2 meter hoog worden en heeft een compacte groeiwijze. In het voorjaar bloeit de plant met trossen kleine witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Pieris japonica 'Variegata' doet het goed in zowel zon als halfschaduw en is een prachtige toevoeging aan de tuin. De plant is wintergroen en trekt vlinders aan, wat zorgt voor extra kleur en leven in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pieris japonica 'Variegata' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt ervoor dat de plant het hele jaar door kleur en structuur aan de tuin kan toevoegen.

  Pieris japonica 'Variegata' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Pieris japonica 'Variegata' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte vrij te houden voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt en dat er voldoende afstand is tot andere planten om concurrentie te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en groei van de plant te bevorderen.

  Ja, de Pieris japonica 'Variegata' kan goed groeien in de schaduwrijke plekken in de tuin. Ze verdragen schaduw goed en gedijen prima in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de planten te veel water krijgen. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden.

  ja, Pieris japonica 'Variegata' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Tuinplanten dragen over het algemeen niet bij aan de biodiversiteit, omdat ze vaak in gecontroleerde tuinen groeien en niet van nature voorkomen in het lokale ecosysteem. Het hebben van inheemse planten is beter voor de biodiversiteit, omdat ze dienen als voedselbron en leefgebied voor lokale dieren. Het is daarom aan te raden om naast tuinplanten ook inheemse soorten toe te voegen.

  De Pieris japonica 'Variegata' bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Deze plant kan beter gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en verdraagt geen felle zon. Direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus beter om de plant op een beschutte plaats te zetten.

  Nee, de Pieris japonica 'Variegata' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek als eetbaar worden aangemerkt, omdat ze mogelijk giftig kunnen zijn. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort enige geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en struikachtige groeiwijze. Echter, het effect zal niet significant zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is vooral bekend om zijn decoratieve eigenschappen en vermogen om privacy te bieden in de tuin.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden, om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode takken en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De Tuinplant Pieris japonica 'Variegata' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat het vocht tijdens de dag kan worden opgenomen en de bladeren kunnen opdrogen om ziekten te voorkomen.

  De Pieris japonica 'Variegata' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht zuur is. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar.

  De Tuinplanten die gedijen in goed doorlatende en vochtige grond met een zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat de plant voldoende vocht krijgt, maar niet te nat staat. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig worden bemest.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en vorst. De grond moet vochtig en goed doorlatend zijn.

  Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Dit kan door de plant in te pakken met jute of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder dode takken en bloemen na de bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De 'Variegata' heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding krijgt, maar vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Het kan organisch materiaal bevatten zoals stro, boomschors of compost. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rond de plant.

  De plant prefereert een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 6.5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot gele bladeren en een slechte groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Pieris japonica 'Variegata', kan men gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijt of lieveheersbeestjes. Ook is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het handhaven van een goede luchtcirculatie en het niet te dicht op elkaar planten van de planten.

 • Omschrijving

  De Pieris japonica 'Variegata' is een mooie en opvallende plant met bontgekleurde bladeren die een mix van groen, crème en roze tonen hebben. Deze struik kan tot wel 2 meter hoog worden en heeft een compacte groeiwijze. In het voorjaar bloeit de plant met trossen kleine witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Pieris japonica 'Variegata' doet het goed in zowel zon als halfschaduw en is een prachtige toevoeging aan de tuin. De plant is wintergroen en trekt vlinders aan, wat zorgt voor extra kleur en leven in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.