Potentilla fruticosa 'Abbotswood'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Abbotswood' is een laagblijvende struik met heldergroen blad en opvallende, witte bloemen. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien rijkelijk van de lente tot de herfst. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge grond en zonnige standplaatsen. 'Abbotswood' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als bodembedekker. Regelmatig snoeien na de bloei zorgt voor een compacte groei en stimuleert nieuwe bloemvorming.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Potentilla fruticosa 'Abbotswood' is niet groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -35 graden Celsius. Dit betekent dat hij goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst. Het is geen probleem als de plant buiten blijft staan tijdens de winterse maanden.

  Ja, de Potentilla fruticosa 'Abbotswood' is gemakkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en bloei.

  Potentilla fruticosa 'Abbotswood' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg voor een goede afstand tussen de planten voor een gezonde groei.

  Potentilla fruticosa 'Abbotswood' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan minder goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk vertragen en de bloei minder uitbundig zijn.

  Potentilla fruticosa 'Abbotswood' heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, Potentilla fruticosa 'Abbotswood' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van deze belangrijke bestuivers.

  Ja, deze plant trekt diverse insectensoorten aan en is daarom goed voor biodiversiteit. Daarnaast kan de plant dienen als schuil- en voedselplek voor kleine dieren in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem.

  De Potentilla fruticosa 'Abbotswood' bloeit van mei tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer vijf maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed groeien. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant zonder eetbare delen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, als een struikachtige plant met dichte bladeren kan Potentilla fruticosa 'Abbotswood' geluid dempen door geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met speciaal ontworpen geluidsdempende materialen.

 • Potentilla fruticosa 'Abbotswood' kan het beste na de bloei licht worden teruggesnoeid om de vorm en de bloei te behouden. Verwijder oude of dode takken om de groei te stimuleren. Snoei eventueel ook wat dun uit om licht en lucht door de struik te laten gaan.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Potentilla fruticosa 'Abbotswood' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te nat blijft. Mest de plant in het voorjaar bij voorkeur met organische meststoffen om de groei te stimuleren.

  Potentilla fruticosa 'Abbotswood' gedijt het beste in goed doorlatende, kalkrijke bodems. De grond mag niet te nat zijn, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De Potentilla fruticosa 'Abbotswood' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. De plant kan ook goed groeien op een plek met lichte schaduw. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om rotting te voorkomen.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen met een mulchlaag van bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Planten die gevoelig zijn voor vorst kunnen ook worden ingepakt met jute of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond en zonlicht. Af en toe snoeien in het voorjaar bevordert de bloei en vorm van de struik. In de winter kan het helpen om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  Potentilla fruticosa 'Abbotswood' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een organische meststof speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en verminderde bloei.

  Het is bevorderlijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant. Mulch helpt de grond vochtig te houden, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Let op dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodems. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur is, anders kan de plant moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen. Zuurdere bodems kunnen worden aangepast met kalk om de pH-waarde te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en roofkevers worden ingezet. Daarnaast kunnen bladluizen en spint worden bestreden met een harde waterstraal of door ze met de hand te verwijderen. Ook kan regelmatige inspectie en het schoonhouden van de omgeving helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Abbotswood' is een laagblijvende struik met heldergroen blad en opvallende, witte bloemen. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien rijkelijk van de lente tot de herfst. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge grond en zonnige standplaatsen. 'Abbotswood' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als bodembedekker. Regelmatig snoeien na de bloei zorgt voor een compacte groei en stimuleert nieuwe bloemvorming.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.