Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' is een compacte en rijkbloeiende struik met goudgele bloemen. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan met zijn nectarrijke bloemen. Het blad van de Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' is groen en heeft een lichte beharing. De struik gedijt goed in zonlicht en is goed bestand tegen droge grond. Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' kan 60-80 cm hoog worden en is een mooie toevoeging aan de tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de "Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger'" is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen. Hierdoor blijft de plant ook in de winter zijn blad behouden.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is niet nodig om extra bescherming te bieden tijdens de wintermaanden.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' is een makkelijke plant om te onderhouden. Deze tuinplant heeft weinig zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en groei van de plant.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' heeft ongeveer 50-100 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze zich niet belemmerd voelt in zijn groei. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende zonlicht en lucht kan krijgen.

  De Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Over het algemeen is het aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met veel zonlicht.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond rond de plant licht vochtig blijft, maar niet te nat. In droge periodes kan de frequentie van water geven iets worden verhoogd.

  Ja, de plant Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de plant produceert. Het is een goede keuze voor een tuin met als doel het aantrekken van deze insecten.

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' trekt vlinders en bijen aan en draagt daarmee bij aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en dieren. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan duren van 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en goed groeiende plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Tuinplanten Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' is niet eetbaar. Het behoort tot de categorie sierplanten en is niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, deze plant heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege het dichte bladerdek en de struikachtige groeiwijze. Echter, het geluidsdempend effect zal niet zo groot zijn als bij planten met grotere, dichtere bladeren. Over het algemeen zijn bomen en grotere struiken beter geschikt voor geluidsdemping dan deze plant.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de stelen terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Een potgrond verrijkt met voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Tuinplant Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Voeg indien nodig compost of organische meststoffen toe voor optimale groei.

  De Tuinplanten Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Deze plant kan goed tegen droge omstandigheden en is ideaal voor in borders of rotstuinen.

  In de winter kan het nuttig zijn om een mulchlaag van bladeren of stro rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen bevriezing. Daarnaast kan een beschermhoes of vliesdoek over de plant worden geplaatst om te voorkomen dat de kou de bladeren beschadigt. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan een algemene universele meststof die zorgt voor een goede groei en bloei. Een geschikte bemesting voor deze plant kan in het voorjaar worden gegeven, gevolgd door een tweede bemesting in de zomer om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verspreid en volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen van deze plant is aan te raden om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulchlaag. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  Tuinplanten zoals deze geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond blijft.

  Voor tuinplanten zoals Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig snoeien en bemesten helpen om ongedierte te voorkomen. Als er toch ongedierte optreedt, kan natuurlijke bestrijding met bijvoorbeeld lieveheersbeestjes of roofmijten een effectieve oplossing zijn. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden toegepast, maar met mate en volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' is een compacte en rijkbloeiende struik met goudgele bloemen. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan met zijn nectarrijke bloemen. Het blad van de Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' is groen en heeft een lichte beharing. De struik gedijt goed in zonlicht en is goed bestand tegen droge grond. Potentilla fruticosa 'Dart's Golddigger' kan 60-80 cm hoog worden en is een mooie toevoeging aan de tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.