Potentilla fruticosa 'Elizabeth'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Elizabeth' er en kompakt busk med lysegrønne blade og attraktive, lysegule blomster. Denne plante blomstrer rigeligt fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle. 'Elizabeth' trives godt i både sol og halvskygge og er meget vinterhårdfør. Denne kultivar har en busket vækstform og når en højde på ca. 60 cm. Potentilla fruticosa 'Elizabeth' er ideel til brug i bede, stenbede og som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Potentilla fruticosa 'Elizabeth' er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante mister sine blade om efteråret og blomstrer igen om foråret. Stedsegrønne planter beholder deres blade hele året rundt.

  Planten er vinterhårdfør til cirka -25°C. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. Det anbefales at mulche planten om vinteren med blade eller halm.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' er en let at vedligeholde haveplante. Denne plante kræver lidt speciel pleje og kan trives godt i forskellige jordtyper og klimaer. Beskæring af planten hjælper med at fremme væksten og bevare formen.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' har brug for gennemsnitlig plads til at vokse. Det er en kompakt busk, der kan blive cirka 60 cm til 1 meter bred. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig plads omkring planten fri, så den kan vokse godt.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' trives bedst i fuld sol eller let skygge. I fuld skygge kan væksten begrænses, og blomstringen kan formindskes. Det anbefales derfor at plante den et sted med tilstrækkeligt sollys.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden, før du vander.

  Ja, Potentilla fruticosa er sommerfugle- og bi tiltrækkende planter. Disse planter har blomster, der er attraktive for sommerfugle og bier. De er derfor et godt valg til en sommerfuglehave eller en bihave.

  Ja, planten er god for biodiversitet takket være blomsterne, som tiltrækker insekter og giver mad til bier og sommerfugle. Derudover kan planten også fungere som skjulested for små dyr i haven.

  'Elizabeth' blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan variere mellem 4 til 6 uger.

  Ja, Havedyr er generelt meget velegnede til at stå i fuld sol og kan trives godt i solrige haver. Det er derfor ikke noget problem for planten at stå i fuld sol. Det kan endda være positivt for plantens vækst og blomstring.

  Nej, Potentilla fruticosa 'Elizabeth' er ikke spiseligt. Det dyrkes primært som en haveplante på grund af de smukke blomster og blade. Spis ikke planter fra haven, medmindre du er sikker på, at de er spiselige.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' har ikke nogen specifik egenskab til at dæmpe lyd. Det er primært en dekorativ haveplante, der producerer blomster. Andre planter kan være mere effektive til at dæmpe lyd i din have.

 • Potentilla fruticosa 'Elizabeth' skal bedst beskæres efter blomstringen om foråret. Fjern døde, beskadigede eller uønskede grene for at bevare plantens form og sundhed. Beskær til cirka en tredjedel af grenlængden for at fremme blomstringen.

  Giv regelmæssigt vand til haven planter, når jorden føles tør. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå rod råd. Giv mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug altid frisk pottemuld ved ompotning af planten.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Det anbefales at berige jorden med kompost eller organisk gødning for optimal vækst.

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' trives bedst på et solrigt sted i haven. Denne haveplante vokser godt i veldrænet jord og kræver regelmæssig vanding. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind.

  Om vinteren har denne busk brug for beskyttelse mod frost. Dæk bunden af planten med et lag muld for at beskytte rødderne. I strenge vintre kan der være behov for et ekstra lag dækning med f.eks. jutedug.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er ret vinterhårde. Beskær planten efter blomstring for at holde formen kompakt. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Have behov for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Overgødning kan være skadelig, så følg instruktionerne på emballagen.

  Mulching med et lag organisk materiale, såsom kompost eller barkflis, hjælper med at holde på fugt og reducere ukrudt. Dette bidrager til en sund vækst og blomstring af planten og beskytter rødderne mod frost om vinteren. Det anbefales at lægge et tyndt lag mulch omkring planten om foråret og efteråret.

  Haveplanter som Potentilla fruticosa 'Elizabeth' trives godt i en jord med en neutral surhedsgrad. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anbefales for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at opretholde den korrekte surhedsgrad i jorden for en sund udvikling af planten.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Potentilla fruticosa 'Elizabeth' kan naturlige bekæmpelsesmetoder bruges, såsom at fjerne berørte dele af planten, sprøjtning med vand og sæbe og placering af lokkemidler til visse insekter. Der kan også anvendes biologiske bekæmpelsesmidler, såsom nematoder, der dræber skadelige insektlarver. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for tegn på skadedyr og handle hurtigt for at forhindre skader.

 • Beskrivelse

  Potentilla fruticosa 'Elizabeth' er en kompakt busk med lysegrønne blade og attraktive, lysegule blomster. Denne plante blomstrer rigeligt fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle. 'Elizabeth' trives godt i både sol og halvskygge og er meget vinterhårdfør. Denne kultivar har en busket vækstform og når en højde på ca. 60 cm. Potentilla fruticosa 'Elizabeth' er ideel til brug i bede, stenbede og som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.