Potentilla fruticosa 'Gold Drop'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Gold Drop' er en kompakt og langblomstrende busk med små gule blomster. Planten blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle. Bladene er grønne og fjerede med en sølvagtig underside. 'Gold Drop' trives godt i fuld sol og er robust nok til at overleve vinteren. Denne plante kan plantes både i bede og i potter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Potentilla fruticosa 'Gold Drop' er en stedsegrøn plante. Dette betyder, at bladene forbliver grønne hele året rundt. Det er et populært valg til haver på grund af den konstante farve og struktur, det giver.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt, når der er streng frost. Planten bør helst dækkes til om vinteren med for eksempel blade eller halm.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Denne haveplante trives godt i de fleste jordtyper og kræver ikke meget vand. Beskæring af planten kan udføres om foråret for at fremme formen og blomstringen.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' har brug for cirka 50 til 100 centimeter plads for at vokse optimalt og udvikle sig. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter, så væksten ikke bliver hæmmet. Det er også vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at holde formen og størrelsen under kontrol.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i let skygge. I dybere skygge vil planten producere færre blomster og vise en mindre kompakt vækst. Sørg derfor for, at planten får tilstrækkeligt lys til optimal vækst.

  Haveplanter har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af jord og vejrforhold. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den udtørre. Overvanding bør undgås for at forhindre rådne rødder.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg for at skabe en have, der er venlig over for bier og sommerfugle.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' bidrager til biodiversiteten i haven. Planten tiltrækker insekter og sommerfugle, hvilket har en positiv indvirkning på den lokale biodiversitet. Den skaber en varieret og livlig have.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder, afhængigt af vejrforholdene og plejen.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' trives godt i fuld sol og kan klare sig godt her. Det er en haveplante, der kan vokse godt under solrige forhold. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst og blomstring.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at spise planter fra haven, medmindre det specifikt er kendt, at de er sikre at indtage. Det er altid bedst at kontrollere planters spiselighed, før de indtages.

  Ja, den potentielle fruticosa 'Gold Drop' har lyddæmpende egenskaber på grund af dens tætte vækst og blade, der kan absorbere og reducere lydbølger. Denne egenskab gør den til et godt valg for at reducere omgivende støj i en haveomgivelse.

 • Potentilla fruticosa 'Gold Drop' bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare formen og blomstringen. Fjern gamle og døde grene for at holde planten sund. Beskær ca. en tredjedel af grenene tilbage for en kompakt vækst.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at planten står med rødderne i vand. Giv helst vand ved plantens base og ikke på bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' trives bedst i godt drænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Denne plante trives bedst i godt drænet, fugtig jord med en neutral til sur pH. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Sørg for, at jorden ikke er for tung eller kompakt for optimale vækstbetingelser.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er vel drænet og ikke bliver for fugtig. Denne haveplante kan trives godt i bede, stenbede og rabatter.

  Haveplanten som disse har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse, da de er hårdføre. Hvis vinteren dog er ekstremt kold, kan det være nyttigt at lægge muld omkring planten eller dække planten til med et letvægts stof. Sørg dog for at planten ikke bliver kvalt og stadig får tilstrækkelig luft og sollys.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er vinterhårdfør. Beskær om foråret for at bevare formen og fjern døde grene. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' har brug for regelmæssig gødning med en afbalanceret gødning til blomstrende planter. Brug helst organiske gødninger for at holde jorden frugtbar. Gød planten i vækstsæsonen, fra forår til sen sommer.

  Det anbefales at dække jorden omkring denne plante med et lag muld for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Muld kan bestå af organisk materiale som træflis, blade eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke placeres direkte mod plantens stamme for at forhindre råd.

  Planten 'Gold Drop' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel til denne plantetype. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå vandmætning.

  For at bekæmpe skadedyr på disse haveplanter kan du bruge naturlige fjender som marihøns eller snyltehvepse. Derudover kan du regelmæssigt kontrollere planten for spind, bladlus og hvide fluer og fjerne dem med hånden. Det er vigtigt at pleje planten godt og sørge for en sund vækst, da dette gør planten mindre modtagelig for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Potentilla fruticosa 'Gold Drop' er en kompakt og langblomstrende busk med små gule blomster. Planten blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle. Bladene er grønne og fjerede med en sølvagtig underside. 'Gold Drop' trives godt i fuld sol og er robust nok til at overleve vinteren. Denne plante kan plantes både i bede og i potter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.