Potentilla fruticosa 'Floppy Disk'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' is een compacte struik met een rijke bloei van opvallende felgele bloemen. Deze plant heeft een spreidende groeiwijze en wordt ongeveer 50-60 cm hoog. Het blad is groen van kleur en heeft een vijflobbige vorm. Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' is winterhard en bloeit vanaf de vroege zomer tot aan de herfst. Deze plant is geschikt voor zowel borders als rotstuinen en trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende struik die zijn bladeren verliest tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden.

  Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' is winterhard tot -20 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed overleven in ons klimaat tijdens de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extremere vrieskou.

  Ja, de Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een sterke en betrouwbare tuinplant.

  De Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' heeft ongeveer 60-90 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en groei van de plant te bevorderen.

  Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in halfschaduw. Het kan zijn dat de bloei minder uitbundig is wanneer de plant in de schaduw staat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en voldoende water te geven om de groei te bevorderen.

  Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' heeft in de zomer gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en voorkom dat de wortels in water blijven staan. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die een levendige en kleurrijke omgeving willen creëren. De bloemen van deze plant kunnen bloeien in verschillende kleuren en variëteiten, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor bestuivers.

  Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' trekt nuttige insecten aan zoals bijen en vlinders, waardoor het goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuil- en voedselbron voor verschillende soorten dieren. Het aanplanten van deze plant kan dus bijdragen aan een gezonde en diverse tuin.

  Deze plant bloeit vanaf juni tot en met september en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige posities. Zorg voor voldoende water en voeding voor een goede groei en bloei.

  Nee, Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten tenzij je zeker weet dat ze veilig zijn.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben een beperkt effect als geluidsdemper. De bladeren van de planten kunnen geluidsgolven absorberen en hierdoor het geluid enigszins dempen. Echter, ze zijn niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen.

 • Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' moet in het voorjaar gesnoeid worden door de takken tot ongeveer 10 cm boven de grond terug te knippen. Verwijder dood hout en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Regelmatig terugsnoeien zorgt voor een compacte groei en een gezonde plant.

  Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplant Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, zodat de wortels gezond blijven. Zorg voor regelmatig water geven en eventueel bijmesten om de plant gezond te houden.

  Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren voor deze tuinplant.

  De Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' groeit het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt in de winter. Deze tuinplant kan goed gedijen in borders, perken of als solitaire plant.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder nul dalen. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld een laag stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt in de herfst om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard. Verwijder regelmatig dode of zieke takken en geef de plant af en toe wat mest. Snoei in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren.

  Bemest de Tuinplanten in het voorjaar met organische meststoffen. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt over de planten.

  Mulch is aan te bevelen voor deze tuinplant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat het de stelen niet bedekt.

  Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op mogelijke plagen, zoals luizen of spint. Bij een plaag kan er gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water om de weerstand te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' is een compacte struik met een rijke bloei van opvallende felgele bloemen. Deze plant heeft een spreidende groeiwijze en wordt ongeveer 50-60 cm hoog. Het blad is groen van kleur en heeft een vijflobbige vorm. Potentilla fruticosa 'Floppy Disk' is winterhard en bloeit vanaf de vroege zomer tot aan de herfst. Deze plant is geschikt voor zowel borders als rotstuinen en trekt bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.