Potentilla fruticosa 'Red Ace'

Potentilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Potentilla fruticosa 'Red Ace' is een struik die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. De plant bloeit vanaf de vroege zomer tot in de herfst en trekt vlinders aan. Potentilla fruticosa 'Red Ace' heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Potentilla fruticosa 'Red Ace' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Potentilla fruticosa 'Red Ace' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende soorten bodems en standplaatsen. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en helpt de plant gezond te houden.

  Potentilla fruticosa 'Red Ace' heeft ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om concurrentie te voorkomen. Houd rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant bij het planten ervan.

  Potentilla fruticosa 'Red Ace' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  De Potentilla fruticosa 'Red Ace' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond eerst te laten opdrogen voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Potentilla fruticosa 'Red Ace' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast is het een winterharde plant die zorgt voor groen en bloemen gedurende het groeiseizoen. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloemen blijven meestal ongeveer 2-3 maanden bloeien.

  Ja, de Potentilla fruticosa 'Red Ace' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed bij voldoende zonlicht. Het is een sterke en zonminnende tuinplant die goed groeit en bloeit in de volle zon.

  Nee, Potentilla fruticosa 'Red Ace' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die bekend staan als eetbaar en veilig voor consumptie.

  Potentilla fruticosa 'Red Ace' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn mooie bloemen en groeiwijze.

 • Potentilla fruticosa 'Red Ace' kan het beste in het voorjaar worden gesnoeid door dode of beschadigde takken te verwijderen. Verwijder ook de oudere takken om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Verder is het raadzaam om na de bloei de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te verlengen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden. Vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Potentilla fruticosa 'Red Ace' gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht zuur. Vermijd zware kleigrond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Vermijd te natte grond, omdat dit de wortels kan beschadigen.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast is het aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan sterke wind of regen. Eventueel kan een beschermende doek worden gebruikt bij strenge vorst.

  Om een goede groei en bloei te garanderen, snoei de plant in het voorjaar kort tot ongeveer 10 cm boven de grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting in het voorjaar met organische meststoffen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Vermijd bemesting tijdens de rustperiode in de winter.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt wordt.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen om de gezondheid van de Tuinplanten te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en milde zeep. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van bladluizen. Als de plaag te groot wordt, kunt u overwegen om een milieuvriendelijke insecticide te gebruiken.

 • Omschrijving

  Potentilla fruticosa 'Red Ace' is een struik die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. De plant bloeit vanaf de vroege zomer tot in de herfst en trekt vlinders aan. Potentilla fruticosa 'Red Ace' heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.