Prunus avium 'Plena'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus avium 'Plena' is een variëteit van de wilde kers die bekend staat om zijn dubbele bloemen die lijken op roze roosjes. De plant bloeit in het voorjaar met talrijke bloemen die een zoete geur verspreiden en vlinders en bijen aantrekken. Het blad van Prunus avium 'Plena' is donkergroen en glanzend, en verandert in de herfst naar prachtige herfstkleuren van geel, oranje en rood. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 5 tot 8 meter en gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Prunus avium 'Plena' is een prachtige toevoeging aan de tuin vanwege zijn sierlijke bloemen, aantrekkelijke bladkleuren en het feit dat het eetbare vruchten produceert die lijken op de wilde kersen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Prunus avium 'Plena' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om in het voorjaar de dode bladeren te verwijderen.

  Deze plant is goed winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst tijdens strenge winters. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  De Prunus avium 'Plena' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en snoei de plant indien nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  De Prunus avium 'Plena' heeft ongeveer 4 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en voldoende ruimte heeft om te groeien. Houd ook rekening met de wortels die zich onder de grond kunnen verspreiden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de volle schaduw zal de groei beperkt zijn en zal de plant minder bloeien. Het is daarom aanbevolen om deze plant in een zonnige plek te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Over het algemeen is twee tot drie keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin als je wilde dieren zoals vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast kunnen vogels genieten van de vruchten die de plant produceert. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee weken.

  Ja, de Prunus avium 'Plena' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen zal de plant goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in jam, taarten en desserts. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen en alleen rijpe vruchten te eten. De pit van de vrucht bevat echter giftige stoffen en mag niet worden gegeten.

  Ja, de plant Prunus avium 'Plena' heeft geluidsdempende eigenschappen en kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. De bladeren en takken absorberen geluid en zorgen zo voor een rustige omgeving. Daarnaast kan de plant als een natuurlijk scherm functioneren en bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • De Tuinplant 'Prunus avium 'Plena'' kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en knip zachtjes om de vorm en grootte van de plant te behouden. Het regelmatig snoeien van de plant zal de bloei en vruchtproductie bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang in natte grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om verdamping gedurende de dag te minimaliseren.

  Prunus avium 'Plena' groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen en voeg regelmatig voedingsstoffen toe tijdens het groeiseizoen. Vermijd het gebruik van zware klei- of turfpotten, aangezien deze de waterafvoer kunnen belemmeren.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn om optimale groei en bloei te bevorderen. Voeg organisch materiaal toe en zorg voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas deze indien nodig aan.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een voedzame en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen koude wind en vorst.

  Om Prunus avium 'Plena' te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Ook is het mogelijk om een beschermende doek of speciale winterbescherming over de plant te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  Zorg ervoor dat de plant genoeg water krijgt, vooral tijdens warme en droge periodes. Verwijder regelmatig dode of zieke takken en snoei de plant indien nodig in het late voorjaar. Geef de plant jaarlijks wat meststoffen om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten met een organische meststof in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  Mulch is essentieel voor de tuinplanten, waaronder deze specifieke soort. Het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het beschermen van de wortels tegen vorst. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  De Prunus avium 'Plena' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een bodemtest kan helpen bij het bepalen van de zuurgraad van de bodem.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Ook het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is belangrijk om eventuele plagen vroegtijdig te kunnen aanpakken. Daarnaast kan het planten van bloemen en kruiden die natuurlijke vijanden van ongedierte aantrekken, zoals goudsbloemen en dille, helpen bij de bestrijding ervan.

 • Omschrijving

  Prunus avium 'Plena' is een variëteit van de wilde kers die bekend staat om zijn dubbele bloemen die lijken op roze roosjes. De plant bloeit in het voorjaar met talrijke bloemen die een zoete geur verspreiden en vlinders en bijen aantrekken. Het blad van Prunus avium 'Plena' is donkergroen en glanzend, en verandert in de herfst naar prachtige herfstkleuren van geel, oranje en rood. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 5 tot 8 meter en gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Prunus avium 'Plena' is een prachtige toevoeging aan de tuin vanwege zijn sierlijke bloemen, aantrekkelijke bladkleuren en het feit dat het eetbare vruchten produceert die lijken op de wilde kersen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.