Prunus cerasifera

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus cerasifera is een kleine boom met een ronde kroon en glanzende ovale bladeren die in de lente verschijnen. De boom produceert witte bloemen in de vroege lente gevolgd door kleine pruimachtige vruchten die rijpen in de zomer. De schors van de Prunus cerasifera is glad en grijsbruin van kleur. Deze boomsoort gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en is geschikt voor kleinere tuinen. Prunus cerasifera staat bekend om zijn mooie bloemenpracht en aantrekkelijke vruchten die vogels aantrekken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Prunus cerasifera is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren tijdens de herfstmaanden en is bladverliezend. Het is dus een tuinplant die seizoensgebonden veranderingen laat zien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden.

  Ja, de Prunus cerasifera is een makkelijk te onderhouden plant. Hij heeft weinig verzorging nodig en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te zorgen voor voldoende water en voeding.

  Voor deze plant is een ruime plek in de tuin nodig, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere beplanting en structuren, zodat de Prunus cerasifera voldoende licht en lucht krijgt. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in lichte schaduw. Een teveel aan schaduw kan echter de groei belemmeren en de bloei verminderen. Het is aanbevolen om de plant te plaatsen op een plek waar het minstens een paar uur per dag zonlicht ontvangt.

  De Prunus cerasifera, ook wel kerspruim genoemd, heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Bij twijfel kan je altijd de grond voelen om te zien of de plant water nodig heeft.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke en zoetgeurende eigenschappen. Het is daarom een goede keuze voor een tuin waar je deze bestuivers wilt aantrekken. De plant draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen heeft die veel insecten aantrekken en daardoor bijdragen aan bestuiving. Daarnaast kunnen vogels en andere dieren de vruchten eten die de plant produceert. Tot slot zorgt de plant voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin en draagt daarmee bij aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien sommige delen giftig kunnen zijn. Het is het beste om de plant enkel te genieten als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen dankzij zijn bladeren en takken. Het kan helpen om een ​​rustige en vredige atmosfeer te creëren in uw tuin.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het late voorjaar of vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Probeer te voorkomen dat je te veel wegsnoeit, omdat dit de bloei kan verminderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels te langdurig in het water staan. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei. Vermijd potgrond die te zwaar is of te veel vocht vasthoudt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende bodem die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is, en geef de plant regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de bodem pH in de gaten te houden en indien nodig aan te passen naar een lichtzure tot neutrale pH.

  Deze plant gedijt op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om goed te kunnen groeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorstschade.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst, door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint. Eventueel kunt u de plant in een pot verplaatsen naar een beschutte plek.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Vermijd het overbemesten om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Het kan ook de wortels van planten beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch.

  Tuinplanten verlangen over het algemeen een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad (pH-waarde) van de bodem tussen de 6 en 7,5 ligt voor optimale groei en gezondheid van de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte, zoals bladluizen of spint. Om ongedierte te bestrijden, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of door bijvoorbeeld de planten af te spoelen met water. Houd de omgeving van de plant schoon en zorg voor een goede beluchting om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  Prunus cerasifera is een kleine boom met een ronde kroon en glanzende ovale bladeren die in de lente verschijnen. De boom produceert witte bloemen in de vroege lente gevolgd door kleine pruimachtige vruchten die rijpen in de zomer. De schors van de Prunus cerasifera is glad en grijsbruin van kleur. Deze boomsoort gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en is geschikt voor kleinere tuinen. Prunus cerasifera staat bekend om zijn mooie bloemenpracht en aantrekkelijke vruchten die vogels aantrekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.