Prunus nipponica 'Ruby'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus nipponica 'Ruby' is een prachtige sierkers met een compacte groeiwijze en een opvallende bloesem in het voorjaar. De bloemen zijn roze tot rood van kleur en vormen een mooie contrast met het donkergroene blad. In de zomer verschijnen er kleine rode vruchtjes aan de boom, die ook vogels aantrekken. Deze plant is winterhard en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Een echte aanwinst voor elke tuin vanwege zijn kleurrijke bloesem en mooie blad.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Prunus nipponica 'Ruby' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de wintermaanden. Het is een bladverliezende plant.

  Deze tuinplant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. De plant heeft dus bescherming nodig tijdens de wintermaanden.

  De Prunus nipponica 'Ruby' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Het vereist een regelmatige snoei na de bloei en een goede drainage in de grond. Het is een sterke tuinplant die weinig verzorging vraagt.

  Prunus nipponica 'Ruby' heeft ongeveer 3 meter ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  De Prunus nipponica 'Ruby' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimaal resultaat.

  De Prunus nipponica 'Ruby' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Let goed op de bladeren en de grond om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  "Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren."

  Ja, de plant Prunus nipponica 'Ruby' draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplekken voor insecten, vogels en andere dieren. Het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders draagt ook bij aan het ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Prunus nipponica 'Ruby' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Opritten, terrassen en andere zonnige plekken zijn geschikt voor deze plant.

  Nee, de Prunus nipponica 'Ruby' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare vruchtboom. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als eetbaar.

  Ja, de Prunus nipponica 'Ruby' heeft een dicht bladerdek dat geluid kan dempen. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving van de plant. Het is echter geen volledige geluidsdemping zoals bijvoorbeeld een geluidswal.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en snoei indien nodig om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaren gebruikt om een nette snede te maken en de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om op te drogen voor de avond.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houd de grond wel vochtig. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplant Prunus nipponica 'Ruby' groeit het beste in een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht zuur is en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en eventueel bij te mesten indien nodig.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en vorst. Zorg ervoor dat de standplaats voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Een beschermende laag van mulch kan ook helpen om de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is tevens belangrijk om te zorgen voor voldoende vocht tijdens de wintermaanden.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of mestkorrels. Bemest de planten niet te vroeg in het seizoen, omdat vorstschade kan ontstaan. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Je kunt Mulch rond de basis van deze plant aanbrengen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur stabiel te houden. Zorg ervoor dat de Mulch laag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen. Het is het beste om Mulch in het voorjaar aan te brengen voordat de plant begint te groeien.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij de Prunus nipponica 'Ruby' kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Daarnaast kun je bladluizen handmatig verwijderen door ze van de plant te spoelen met water. Het is ook mogelijk om een milieuvriendelijke insectenspray te gebruiken tegen ongedierte op deze tuinplant.

 • Omschrijving

  Prunus nipponica 'Ruby' is een prachtige sierkers met een compacte groeiwijze en een opvallende bloesem in het voorjaar. De bloemen zijn roze tot rood van kleur en vormen een mooie contrast met het donkergroene blad. In de zomer verschijnen er kleine rode vruchtjes aan de boom, die ook vogels aantrekken. Deze plant is winterhard en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Een echte aanwinst voor elke tuin vanwege zijn kleurrijke bloesem en mooie blad.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.