Prunus laurocerasus 'Caucasica'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Caucasica' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die een ovaalvormige tot langwerpige vorm hebben. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-4 meter en een breedte van 1,5-3 meter. In het voorjaar produceert de 'Caucasica' witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich zwarte bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en heeft een gemiddelde tot droge bodem nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of landschap vanwege zijn constante groen blijvende eigenschappen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Tuinplanten worden ingedeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van hun tolerantie voor lage temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en duurzame plant die goed gedijt in verschillende soil types en lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Prunus laurocerasus 'Caucasica' heeft gemiddeld 125 tot 150 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te vertakken. Plant de Prunus laurocerasus 'Caucasica' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  De Prunus laurocerasus 'Caucasica' groeit goed in de schaduwrijke gebieden. Deze planten kunnen goed gedijen in halfschaduw en schaduwrijke plekken in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is.

  De Prunus laurocerasus 'Caucasica' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Prunus laurocerasus 'Caucasica' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een uitstekende keuze voor tuinen waar je deze belangrijke bestuivers wilt aantrekken. Plant de struik op een zonnige plek om de vlinders en bijen te lokken.

  Prunus laurocerasus 'Caucasica' trekt geen bijen en vlinders aan en biedt weinig voedsel voor vogels. Het heeft weinig positieve bijdrage aan de biodiversiteit in de tuin. Het is beter om te kiezen voor planten die meer insecten en dieren aantrekken.

  De Prunus laurocerasus 'Caucasica' bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg voor een goede drainage om wortelproblemen te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren. Het is een decoratieve tuinplant maar niet bedoeld om te worden gegeten.

  De Prunus laurocerasus 'Caucasica' heeft dichte bladeren die geluid kunnen dempen. Hierdoor kan de plant dienen als een natuurlijke geluidsscherm in de tuin. Het effect is echter beperkt.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode takken en snoei de plant naar de gewenste vorm. Let op dat de plant niet te veel gesnoeid wordt, omdat dit de bloei kan beperken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben voedzame en goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Verpot de plant indien nodig om te voorkomen dat de wortels te weinig ruimte hebben.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 7,5. Deze planten groeien het beste in een neutrale tot lichtzure bodem.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het nodig zijn om gevoelige tuinplanten te beschermen tegen vorst door ze af te dekken met vliesdoek of bladeren. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om rot te voorkomen. Het is aan te raden om in de winter de planten niet te snoeien, dit kan de vorstgevoeligheid vergroten.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en zorg voor voldoende water en voeding. Eventueel kan in het voorjaar mest worden gegeven voor een goede groei.

  De Tuinplanten kunnen bemest worden met organische meststoffen in het voorjaar, zoals compost of gedroogde koemest. Het is belangrijk om de bemesting gelijkmatig over de wortelzone te verdelen en niet direct tegen de stam aan te brengen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Mulch is een laag organisch materiaal die over de grond wordt verspreid om vocht vast te houden, onkruidgroei te remmen en de grond te voeden. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld bladeren, houtsnippers of compost. Mulch wordt aangeraden voor het bevorderen van een gezonde groei van tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en eventueel aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en schildluis. Bij een beginnende plaag kunnen deze insecten vaak handmatig verwijderd worden. Bij een ernstige besmetting kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten.

 • Omschrijving

  Prunus laurocerasus 'Caucasica' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die een ovaalvormige tot langwerpige vorm hebben. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-4 meter en een breedte van 1,5-3 meter. In het voorjaar produceert de 'Caucasica' witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich zwarte bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en heeft een gemiddelde tot droge bodem nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.