Prunus laurocerasus 'Herbergii'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus laurocerasus 'Herbergii' is een sierlijke groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant produceert in het voorjaar witte bloemen die een aangename geur verspreiden en die later kleine, zwarte bessen vormen. De struik groeit compact en bossig en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter. De Prunus laurocerasus 'Herbergii' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is geschikt voor gebruik als haagplant, solitair in de tuin of in een plantenborder. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig problemen met ziektes en plagen heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging voor een tuin die het hele jaar door groen moet blijven.

  De "Prunus laurocerasus 'Herbergii'" is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen in de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  De Prunus laurocerasus 'Herbergii' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het heeft weinig verzorging nodig en is goed bestand tegen verschillende groeiomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de gezonde groei en bloei van deze plant.

  De Prunus laurocerasus 'Herbergii' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan vertakken en gezond kan blijven. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, Prunus laurocerasus 'Herbergii' groeit goed in de schaduw. Het is een sterke plant die goed kan gedijen in minder zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vocht en voedingsstoffen voor een optimale groei.

  De Prunus laurocerasus 'Herbergii' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd lichtvochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Ja, deze plant staat bekend als aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die wordt geproduceerd door de bloemen. Het kan dus zeker helpen bij het aantrekken van deze bestuivers in je tuin.

  De Prunus laurocerasus 'Herbergii' heeft weinig toegevoegde waarde voor biodiversiteit vanwege zijn niet-inheemse afkomst en beperkte ecologische waarde voor dieren in de tuin. Voor het bevorderen van biodiversiteit kunnen andere inheemse plantensoorten worden overwogen die meer voedsel en schuilplaats bieden voor lokale fauna. Het is belangrijk om een gevarieerde aanplant te kiezen die verschillende soorten insecten, vogels en andere dieren aantrekt.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt ook goed in halfschaduw. Het is een sterke en vrij gemakkelijke plant om te onderhouden in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de bladeren en bessen van deze plant zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet te eten vanwege mogelijke schadelijke effecten op de gezondheid. Het dient alleen gebruikt te worden voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, Prunus laurocerasus 'Herbergii' heeft een geluidsdempende werking dankzij zijn dichte bladerdek. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Dit maakt de plant ideaal voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • De Prunus laurocerasus 'Herbergii' mag gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de struik tot de gewenste hoogte. Snoei nooit te diep in het oude hout, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  De Tuinplanten, zoals "Prunus laurocerasus 'Herbergii'", hebben potgrond nodig met een goede drainage om gezond te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De Prunus laurocerasus 'Herbergii' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende bodem. Deze plant groeit goed op zowel zure als kalkhoudende grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De Prunus laurocerasus 'Herbergii' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant is geschikt voor zowel een beschutte als een winderige standplaats.

  Tuinplanten zoals de "Prunus laurocerasus 'Herbergii'" kunnen baat hebben bij extra winterbescherming, vooral tijdens strenge vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een laagje organisch materiaal, zoals bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet twee keer per jaar worden gesnoeid om zijn vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken. Geef de plant voldoende water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft in het voorjaar en de zomer regelmatige bemesting nodig met organische meststoffen. Gebruik een meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende struiken en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Om de wortels van deze plant te beschermen tegen extreme temperaturen en vochtverlies, is het aan te raden om een laag mulch rond de basis aan te brengen. Mulch zorgt ook voor langzame afgifte van voedingsstoffen en voorkomt de groei van onkruid. Kies voor organisch materiaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat.

  De Prunus laurocerasus 'Herbergii' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei en bloei.

  Veelvoorkomende plagen bij tuinplanten zoals bladluizen, spint en witte vlieg kunnen voorkomen worden door regelmatig inspecteren en eventueel besproeien met een milieuvriendelijke insecticide. Daarnaast is het belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groei, zodat deze beter bestand is tegen eventuele plagen. Het is ook aan te raden om bij ernstige plagen professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Prunus laurocerasus 'Herbergii' is een sierlijke groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant produceert in het voorjaar witte bloemen die een aangename geur verspreiden en die later kleine, zwarte bessen vormen. De struik groeit compact en bossig en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter. De Prunus laurocerasus 'Herbergii' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is geschikt voor gebruik als haagplant, solitair in de tuin of in een plantenborder. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig problemen met ziektes en plagen heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.