Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die rond van vorm zijn. In het voorjaar produceert de plant geurige witte bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Na de bloei vormen zich rode bessen die aantrekkelijk zijn voor vogels. Deze plant gedijt goed in zon tot halfschaduw en vereist een goed doorlatende grond. Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een mooie toevoeging aan een haag of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn rijke groene bladeren. Het is een tuinplant die structuur en kleur geeft aan de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij extreme vorst. In de winterperiode kunnen de bladeren van de plant bruin worden, maar in het voorjaar groeit de plant gewoon weer groen uit.

  De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Deze tuinplant heeft weinig speciale zorg nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de gezondheid en vorm van de plant.

  De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich volledig kan ontwikkelen en gezond blijft. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht in de buurt staan om concurrentie te voorkomen.

  De plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs in diepe schaduw overleven. Het is belangrijk dat de grond vochtig is en goed doorlatend. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in volledige schaduw staat, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectar van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  "Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor vogels en insecten. De plant trekt bestuivers aan, wat bijdraagt aan de verspreiding van pollen en de bevruchting van andere planten in de omgeving. De dichte bladeren zorgen voor beschutting en nestgelegenheid voor verschillende diersoorten."

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best in een zonnige standplaats. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in volle zonlicht. Plaats de plant op een zonnige plek voor de beste resultaten.

  Nee, het blad en de bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het is belangrijk om verstandig om te gaan met de plant en kinderen en huisdieren uit de buurt te houden. Het is raadzaam om eventuele bessen of delen van de plant niet in te nemen.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor een zekere geluidsdempende eigenschap hebben.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en zorg voor voldoende lichtinval door de plant te snoeien. Probeer de natuurlijke vorm van de plant te behouden tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' heeft een lichtzure, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor groenblijvende planten.

  De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor de wortels. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens de winterperiode.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en grootte te behouden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Voed de plant jaarlijks met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Bemest de plant in het voorjaar met organische mest om de groei te stimuleren. Gebruik een speciale meststof voor bladhoudende planten om de gezondheid van de plant te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je geeft.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en voegt organisch materiaal toe aan de bodem. Het kan worden toegepast in het voorjaar of najaar rond de wortelzone van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de pH-waarde van 5,5 en 7,0. Dit betekent dat de bodem licht zuur tot neutraal moet zijn voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen.

  Deze plant is gevoelig voor bladluis en schildluis. Om ongedierte te bestrijden, kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of chemische middelen gebruiken. Regelmatig inspecteren en snoeien kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die rond van vorm zijn. In het voorjaar produceert de plant geurige witte bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Na de bloei vormen zich rode bessen die aantrekkelijk zijn voor vogels. Deze plant gedijt goed in zon tot halfschaduw en vereist een goed doorlatende grond. Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een mooie toevoeging aan een haag of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.