Prunus laurocerasus 'Schipkaensis Macrophylla'

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus laurocerasus 'Schipkaensis Macrophylla' is een wintergroene struik met glanzende, groenblijvende bladeren. De bladeren zijn groot en breed, waardoor ze de struik een weelderige uitstraling geven. In het voorjaar bloeit de plant met hangende witte bloemen die een subtiele geur verspreiden. Na de bloei ontstaan er zwarte bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze plant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is ideaal voor het creëren van een groene haag in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooi groen effect in uw tuin, zelfs in de winter. Het is een perfecte keuze voor het creëren van privacy en het toevoegen van structuur aan uw tuinontwerp.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en groeit goed in verschillende grondsoorten en standplaatsen. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om hem in vorm te houden.

  Deze plant heeft minimaal 1,5 tot 2 meter aan ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kan komen. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te zetten.

  De Prunus laurocerasus 'Schipkaensis Macrophylla' gedijt goed in de schaduwrijke omgeving. Deze tuinplant heeft weinig zonlicht nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende vochtige grond voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, de Prunus laurocerasus 'Schipkaensis Macrophylla' is een vlinder- en bijenlokkende plant die zorgt voor een waardevolle voedselbron voor deze insecten. Het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin en het aantrekken van nuttige bestuivers. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijdraagt aan een gezonde en levendige omgeving.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en bessen. Daarnaast biedt hij beschutting en voedsel voor vogels en kleine dieren. De plant zorgt dus voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  De Prunus laurocerasus 'Schipkaensis Macrophylla' bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan tot ongeveer drie weken duren.

  De Prunus laurocerasus 'Schipkaensis Macrophylla' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de bladeren en bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren. Maak daarom geen gebruik van deze plant voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking door zijn dichte bladerdek. Dit zorgt ervoor dat geluiden gedempt worden wanneer ze door de plant heen gaan. Het plaatsen van deze planten langs een drukke weg of bij een terras kan helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode takken en snoei eventueel om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De Bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn. Een neutrale tot lichtzure pH wordt aanbevolen. De plant gedijt het beste in humusrijke grond.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind om bladschade te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze kunnen baat hebben bij winterbescherming tijdens vorstperiodes. Bedek de wortels met mulch of bladeren en bescherm de plant met een winterhoes of jutezak om bevriezing te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  De plant houdt van een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en snoei in het voorjaar om de vorm te behouden. Voeg jaarlijks organische meststof toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof in het voorjaar en de zomer. Gebruik geen te sterke meststoffen om wortelverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de juiste dosering en frequentie te volgen volgens de aanbevelingen op de verpakking van de meststof.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom de plant. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en voedt de bodem naarmate het afbreekt. Gebruik organische mulch zoals bladafval, houtsnippers of compost voor de beste resultaten.

  De plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren, terwijl een te basische bodem de bladeren geel kan doen kleuren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  De Tuinplanten van Ongediertebestrijding kunnen helpen om mogelijke plagen zoals bladluizen, rupsen en spintmijten onder controle te houden. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van geïnfecteerde bladeren kan ook helpen om de plant gezond te houden. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ook worden ingezet als biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Prunus laurocerasus 'Schipkaensis Macrophylla' is een wintergroene struik met glanzende, groenblijvende bladeren. De bladeren zijn groot en breed, waardoor ze de struik een weelderige uitstraling geven. In het voorjaar bloeit de plant met hangende witte bloemen die een subtiele geur verspreiden. Na de bloei ontstaan er zwarte bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze plant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is ideaal voor het creëren van een groene haag in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.