Prunus persica 'White Peachy'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus persica 'White Peachy' er en ferskentræ med en kompakt vækstform og smukke blomster om foråret. Frugterne på dette træ har en blød hvid skorpe og saftigt, sødt frugtkød. Blomsterne har en lyserød til hvid farve og spreder en dejlig sød duft. 'White Peachy' er selvbestøvende og kan derfor producere frugter uden andre ferskentræer. Dette ferskentræ er velegnet til dyrkning i haven eller i en stor potte på terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Prunus persica 'White Peachy' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister bladene.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Planten bruges primært som en haveplante.

  Prunus persica 'White Peachy' er generelt let at vedligeholde. Denne haveplante har brug for regelmæssig vanding og sollys, men kræver ellers ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at fjerne døde blade og grene regelmæssigt for at fremme en sund vækst.

  "Prunus persica 'White Peachy'" har brug for mindst 2 meters plads i bredden og højden for at kunne vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og modtage tilstrækkeligt med lys og luft. Tag hensyn til eventuelle nærliggende planter og træer, der kan hindre væksten og udviklingen af "Prunus persica 'White Peachy'".

  Prunus persica 'White Peachy' trives bedst på et solrigt sted. I skyggen vil plantens vækst blive hæmmet, og blomstringen og frugtdannelsen vil være mindre overdådig. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen afhængigt af vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men undgå at oversvømme den. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give vand oftere.

  Ja, Prunus persica 'White Peachy' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Dette gør planten til en værdifuld tilføjelse til en have for fremme af bestøvning og biodiversitet.

  Ja, som en frugttræ bidrager Prunus persica 'White Peachy' til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere med sine blomster og give føde til dyr med sine frugter. Plantning af frugttræer i haven bidrager til bevarelsen af forskellige plantearter og dyr.

  Planten blomstrer normalt i månederne marts og april, og blomstringsperioden varer typisk to til tre uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig med vand i varmt vejr. Sørg også for, at jorden har god dræning.

  Ja, frugterne fra denne plante er spiselige og bliver ofte spist friske eller brugt i retter. Det er vigtigt at vaske frugterne godt inden de spises.

  "Prunus persica 'White Peachy'" har ingen støjreducerende egenskaber.

 • Haveplanter som ferskner skal regelmæssigt beskæres for at bevare plantens form og størrelse. Beskær døde eller beskadigede grene tidligt om foråret og tynd ud i grenene for at fremme luftcirkulation. Fjern også gammelt træ for at fremme væksten af nyt træ.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Undgå, at der står vand ved rødderne, da det kan forårsage rodrod.

  Denne plante kræver porøs pottemuld for at forblive sund. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig. Brug en blanding af pottemuld med sand og ler for de bedste resultater.

  For optimal vækst og blomstring har planten brug for en godt drænet jord af god kvalitet med en neutral surhedsgrad. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer og den korrekte pH-værdi for at holde planten sund og stærk. Det kan være nyttigt at udføre en jordprøve for at opdage og rette eventuelle mangler af næringsstoffer.

  Plantens standplads er et solrigt sted i veldrænet, frugtbar jord. Beskyt planten mod kraftig vind og frost for optimal vækst. Plant 'White Peachy' på et beskyttet sted i haven for de bedste resultater.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost og kolde temperaturer. Dette kan gøres ved at lægge muld omkring rødderne og dække planten til med en vinterhue. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med fugt, men undgå for meget vand om vinteren.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Brug organiske gødninger om foråret for en sund vækst. Beskær døde eller beskadigede grene om vinteren for at bevare plantens form og sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødskning med en afbalanceret gødning til frugttræer. Brug en organisk gødning tidligt på foråret og igen om sommeren for at fremme vækst og frugtsætning. Sørg for, at gødningen bliver jævnt fordelt omkring plantens rodzone.

  Det er vigtigt at lægge et lag muld omkring plantens base for at bibeholde fugt og reducere ukrudtsvækst. Muld kan bestå af organisk materiale som blade eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op ad plantens stamme.

  Planten foretrækker en let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at fremme plantens sundhed og vækst. En for sur eller for basisk jord kan føre til ernæringsproblemer og forhindre optagelsen af næringsstoffer.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du bruge naturlige fjender som marihøner og guldøjer. Derudover kan du også tage forebyggende foranstaltninger, såsom regelmæssig inspektion af skadedyr og fjernelse af angrebne dele af planten. Som en sidste udvej kan også biologiske bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  Prunus persica 'White Peachy' er en ferskentræ med en kompakt vækstform og smukke blomster om foråret. Frugterne på dette træ har en blød hvid skorpe og saftigt, sødt frugtkød. Blomsterne har en lyserød til hvid farve og spreder en dejlig sød duft. 'White Peachy' er selvbestøvende og kan derfor producere frugter uden andre ferskentræer. Dette ferskentræ er velegnet til dyrkning i haven eller i en stor potte på terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.