Prunus sargentii 'Rancho'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus sargentii 'Rancho' is een kleine loofboom met een opgaande groeiwijze en een ronde kroon. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur, verkleurend naar oranjerood in de herfst. Tijdens de lente bloeit de boom met opvallende roze enkele bloemen die een prachtig contrast vormen met het groene blad. Na de bloei ontwikkelt de boom kleine rode vruchten die geliefd zijn bij vogels. Deze sierlijke boom is een aanwinst voor een tuin of park en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Tuinplanten Prunus sargentii 'Rancho' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende plant die in de lente en zomer bloeit met mooie bloemen. Het is dus geen groenblijvende plant.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Planten kunnen het best in het najaar worden voorbereid op de winter.

  Ja, de Prunus sargentii 'Rancho' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de gezondheid te behouden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De Prunus sargentii 'Rancho' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en bomen, zodat de wortels zich goed kunnen verspreiden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant belemmerd wordt in zijn groei door andere planten in de buurt.

  Ja, de Prunus sargentii 'Rancho' doet het goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Houd ook rekening met de drainage van de pot of grond waarin de plant groeit.

  Ja, Prunus sargentii 'Rancho' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar in de bloemen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin voor de biodiversiteit.

  Ja, de Prunus sargentii 'Rancho' is goed voor biodiversiteit omdat de bloemen insecten aantrekken en de bessen vogels voeden. De plant biedt ook schuilplaats en nestmogelijkheden voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit aan flora en fauna verhogen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. In de zon zorgen voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant Prunus sargentii 'Rancho' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de vruchten of andere delen van deze plant wordt afgeraden.

  Ja, sommige planten kunnen geluidsdempend werken door het absorberen van geluidsgolven. Dit kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld verkeer te verminderen. Het effect is echter meestal beperkt en hangt af van de dichtheid en grootte van de planten.

 • Voor het snoeien van deze plant is het belangrijk om dode, beschadigde of zieke takken te verwijderen. Daarnaast kan de plant na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan elke dag een beetje.

  Voor Tuinplanten wordt aanbevolen om gebruik te maken van standaard potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermeng deze eventueel met wat scherp zand voor een betere drainage. Houd de potgrond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Prunus sargentii 'Rancho' gedijt het best in een vruchtbare, goed doorlatende bodem. Zorg voor een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Vermijd bodems die te nat of te droog zijn voor optimale groei en bloei.

  Prunus sargentii 'Rancho' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Deze planten groeien goed in de volle grond of in grote potten. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind, vooral tijdens de bloeiperiode.

  In de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Het is ook belangrijk om de plant niet te veel water te geven tijdens de wintermaanden om rotten te voorkomen. Als de plant in een pot staat, kan deze het beste worden verplaatst naar een beschutte plek tegen koude wind en vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken in het voorjaar en verwijder regelmatig onkruid rond de plant. Voeg organische meststof toe in het voorjaar voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan voeding om gezond te blijven. Een evenwichtige meststof voor tuinplanten kan helpen bij de groei en bloei. Het is raadzaam om in het voorjaar en de zomer te bemesten volgens de instructies op de verpakking.

  Het is gunstig om mulch rond de tuinplanten te leggen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook bij het reguleren van de bodemtemperatuur en het voorkomen van erosie. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de gezondheid van de planten te behouden.

  De Prunus sargentii 'Rancho' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie en insecticidale zeep worden gebruikt. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Het is ook belangrijk om de plant gezond en goed verzorgd te houden, omdat gezonde planten beter bestand zijn tegen plagen.

 • Omschrijving

  Prunus sargentii 'Rancho' is een kleine loofboom met een opgaande groeiwijze en een ronde kroon. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur, verkleurend naar oranjerood in de herfst. Tijdens de lente bloeit de boom met opvallende roze enkele bloemen die een prachtig contrast vormen met het groene blad. Na de bloei ontwikkelt de boom kleine rode vruchten die geliefd zijn bij vogels. Deze sierlijke boom is een aanwinst voor een tuin of park en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.