Prunus serrulata 'Amanogawa'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus serrulata 'Amanogawa' is een smalle, opgaande sierkers met een compacte groeiwijze. De boom heeft een rechte stam en groeit tot een hoogte van ongeveer 8 meter. De bloemen zijn roze tot lichtroze en verschijnen in het voorjaar in prachtige trossen. Het blad is groen en verkleurt in de herfst naar geel tot oranje. 'S Amanogawa' is een populaire sierkers vanwege zijn elegante vorm en prachtige bloesem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Prunus serrulata 'Amanogawa' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een bladverliezende boom die bloeit met roze tot witte bloemen in het voorjaar. Het is belangrijk om te weten dat deze plant niet het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst extra bescherming te bieden. Het is aanbevolen om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht heeft, zal hij goed groeien. Snoei is af en toe nodig om de vorm te behouden.

  De Prunus serrulata 'Amanogawa' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te gedijen in jouw tuin. Plant de Prunus serrulata 'Amanogawa' op een zonnige plek met goed doorlatende grond voor de beste resultaten.

  De Prunus serrulata 'Amanogawa' groeit het beste op een zonnige of licht beschaduwde locatie. In de schaduw kan de groei beperkt worden en zal de bloei mogelijk minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Prunus serrulata 'Amanogawa' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droogt tussen de gietbeurten. Controleer de vochtigheid van de grond regelmatig om overbewatering te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  De Prunus serrulata 'Amanogawa' is goed voor biodiversiteit, omdat het bloemen heeft die bijen aantrekken voor bestuiving. Daarnaast kunnen vogels de zaden van deze plant eten, wat bijdraagt aan voedselbronnen in de tuin. De boom biedt ook beschutting en nestmogelijkheden voor kleine dieren.

  De Prunus serrulata 'Amanogawa' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer twee weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft het liefst een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes.

  Nee, de Prunus serrulata 'Amanogawa' is niet eetbaar. Het is een decoratieve bloeiende boom die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn sierwaarde in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft bladeren en takken die geluid kunnen absorberen en daardoor een zekere mate van geluidsdemping bieden.

 • Deze plant moet jaarlijks na de bloei gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de kroon uit om zonlicht en lucht door te laten. Knip takken terug tot op een zijtak of knop voor een compacte groei.

  De Prunus serrulata 'Amanogawa' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late namiddag.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn om een gezonde groei te garanderen. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen voor optimale bloei. Vermijd te natte of te droge grond om problemen met de wortels te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kunt u een laag mulch, zoals bladeren of stro, aanbrengen rond de wortels. Je kunt ook de takken bedekken met een doek of jute om ze te beschermen tegen koude wind en sneeuw. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen sterke wind en extreme temperaturen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode takken in de herfst of winter om de gezondheid van de plant te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding voor een optimale groei en bloei.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen met een evenwichtige NPK-verhouding toe te voegen. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen ook regelmatig vloeibare meststoffen te geven voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de meststoffen niet te dicht bij de stam worden aangebracht om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch. Dit zal helpen bij het vasthouden van vocht, het tegengaan van onkruid en het behouden van een constante grondtemperatuur. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren als mulch voor optimale groei.

  De Tuinplanten groeien het best in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Prunus serrulata 'Amanogawa', kunt u biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep gebruiken. Ook regelmatig het ongedierte handmatig verwijderen kan helpen bij het beheersen van plagen. Zorg daarnaast voor een gezonde groeiomgeving door de plant regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Prunus serrulata 'Amanogawa' is een smalle, opgaande sierkers met een compacte groeiwijze. De boom heeft een rechte stam en groeit tot een hoogte van ongeveer 8 meter. De bloemen zijn roze tot lichtroze en verschijnen in het voorjaar in prachtige trossen. Het blad is groen en verkleurt in de herfst naar geel tot oranje. 'S Amanogawa' is een populaire sierkers vanwege zijn elegante vorm en prachtige bloesem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.