Prunus serrulata 'Fugenzo'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus serrulata 'Fugenzo' is een sierlijke en compacte Japanse kersensoort met een opgaande groeiwijze. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige roze bloesems die een zoete geur verspreiden. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. 'Fugenzo' is een langzaam groeiende boom die uiteindelijk een hoogte kan bereiken van ongeveer 4-5 meter. Deze sierkers staat het liefst op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend, dus hij zal zijn bladeren verliezen in de herfst en winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst. Deze plant kan goed gedijen in ons gematigde klimaat.

  Ja, de Prunus serrulata 'Fugenzo' is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven, snoeien en bemesten. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst in de winter.

  De Prunus serrulata 'Fugenzo' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zijn takken en bladeren uit te spreiden. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  De Prunus serrulata 'Fugenzo' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van deze plant mogelijk verminderd zijn. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Prunus serrulata 'Fugenzo' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Ja, Prunus serrulata 'Fugenzo' trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Dit komt door de overvloedige nectar die ze produceren. Het is dus een goede keuze voor een tuin die deze nuttige bestuivers wil aantrekken.

  Prunus serrulata 'Fugenzo' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen en vlinders met zijn bloemen en het bieden van schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die helpt om het ecosysteem in balans te houden.

  De Prunus serrulata 'Fugenzo' bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt gemiddeld twee tot drie weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij blootstelling aan direct zonlicht.

  Nee, de bloemen en vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn prachtige bloesems in het voorjaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren.

  Ja, de Prunus serrulata 'Fugenzo' heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen. Het is echter geen ideale keuze voor geluidsdemping, aangezien andere planten beter geschikt zijn voor dit doel. Het kan echter wel helpen om het geluid enigszins te verminderen in een tuinsetting.

 • De beste tijd om deze plant te snoeien is direct na de bloei in het vroege voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Knip takken terug tot net boven een naar buiten gericht oog of knop voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten zoals de Prunus serrulata 'Fugenzo' hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Je kunt het beste gebruik maken van een goed doorlatende potgrond voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudend is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en voeg af en toe wat meststoffen toe voor een goede groei.

  Prunus serrulata 'Fugenzo' gedijt het best in goed doorlatende grond en houdt van een neutrale tot zure bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen, zoals organische meststoffen.

  De plant heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is. Deze plant gedijt goed in vochtige, humusrijke bodems.

  De plant heeft in de winter extra bescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de wortels te mulchen en de kroon af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Het is ook raadzaam om de plant te beschermen tegen gure wind en sneeuw.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig en voed de plant in het voorjaar met geschikte meststoffen. Zorg voor een goede drainage en een zonnige standplaats.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische mest toe te voegen om de groei en bloei te stimuleren. Daarnaast kan in het najaar een speciale meststof voor bloeiende planten worden gebruikt. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch voor een gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem moet bij voorkeur neutraal tot licht zuur zijn voor de optimale groei van deze plant. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  . Voor een effectieve bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Prunus serrulata 'Fugenzo' kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten worden ingezet. Het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren en takken kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte. Daarnaast kunnen speciale biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum een milieuvriendelijke oplossing bieden.

 • Omschrijving

  Prunus serrulata 'Fugenzo' is een sierlijke en compacte Japanse kersensoort met een opgaande groeiwijze. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige roze bloesems die een zoete geur verspreiden. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. 'Fugenzo' is een langzaam groeiende boom die uiteindelijk een hoogte kan bereiken van ongeveer 4-5 meter. Deze sierkers staat het liefst op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.