Prunus x subhirtella 'Autumnalis Rosea'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus x subhirtella 'Autumnalis Rosea' is een sierlijke en langzaam groeiende kleine boom met een opgaande groeiwijze. Deze plant staat bekend om zijn mooie bloesems die al vroeg in het jaar verschijnen, vaak al in de herfst en winter. De bloemen zijn lichtroze van kleur en geven de tuin een vrolijke uitstraling in de koudere maanden. Na de bloei verschijnen er donkergroene bladeren die in de herfst prachtig verkleuren naar geeloranje tinten. De 'Autumnalis Rosea' is een mooie toevoeging aan elke tuin en trekt vele bijen en andere bestuivende insecten aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van de plant zal in de herfst en winter zijn bladeren verliezen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan goed gedijen in ons gematigd zeeklimaat.

  Deze plant vergt weinig onderhoud en is gemakkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te zorgen voor voldoende water en voedingsstoffen. Zorg voor een geschikte standplaats met voldoende zonlicht.

  Deze plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is raadzaam om hem minstens 3 meter van andere planten en structuren te planten. Zorg ervoor dat hij voldoende ruimte heeft om zijtakken uit te kunnen strekken.

  De Prunus x subhirtella 'Autumnalis Rosea' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk minder bloemen produceren. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan. Over het algemeen kan de plant elke week water nodig hebben, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de Prunus x subhirtella 'Autumnalis Rosea' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen met nectar en de geur die ze verspreiden. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van bestuivende insecten zoals vlinders en bijen.

  . Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij bloemen heeft die bestuivers aantrekken, zoals bijen en vlinders. De plant zorgt zo voor een gezond ecosysteem in de tuin. Daarnaast biedt hij ook beschutting en voedsel voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit van november tot maart tijdens de wintermaanden. De bloei kan meerdere weken tot zelfs maanden aanhouden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt vanwege de decoratieve bloemen die het in de herfst en winter produceert. Het wordt niet aanbevolen om de vruchten te consumeren.

  Ja, deze plant heeft bladeren en takken die geluid kunnen absorberen en daardoor een dempend effect hebben. Het planten van deze soort kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in uw tuin of buitenruimte.

 • Deze plant dient na de bloei gesnoeid te worden voor een mooie vorm en gezonde groei. Verwijder dode takken en snoei eventuele wildgroei weg. Snoei niet te rigoureus, maar houd de natuurlijke vorm van de plant in stand.

  De Prunus x subhirtella 'Autumnalis Rosea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren kunnen opdrogen voordat de zon erop schijnt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik eventueel voeding voor bloeiende planten om de groei te stimuleren.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Beschermd tegen harde wind is ideaal voor deze plant.

  Tijdens de winterperiode kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst en koude wind. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Ook is het mogelijk om de plant in te pakken met een speciale winterhoes.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en grootte te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze kunnen in het voorjaar en in de zomer bemest worden met een algemene meststof. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen. Ook kan organische mest gebruikt worden om de plant gezond te houden.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid bij deze tuinplant. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen. Zorg ervoor dat de mulch niet in direct contact komt met de stam van de plant.

  De Tuinplanten kunnen het beste groeien in een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig te verbeteren met speciale meststoffen of kalk. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van biologische middelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het is ook mogelijk om preventief een natuurlijk bestrijdingsmiddel zoals neemolie te gebruiken.

 • Omschrijving

  Prunus x subhirtella 'Autumnalis Rosea' is een sierlijke en langzaam groeiende kleine boom met een opgaande groeiwijze. Deze plant staat bekend om zijn mooie bloesems die al vroeg in het jaar verschijnen, vaak al in de herfst en winter. De bloemen zijn lichtroze van kleur en geven de tuin een vrolijke uitstraling in de koudere maanden. Na de bloei verschijnen er donkergroene bladeren die in de herfst prachtig verkleuren naar geeloranje tinten. De 'Autumnalis Rosea' is een mooie toevoeging aan elke tuin en trekt vele bijen en andere bestuivende insecten aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.